Miksi juuri nyt kannattaa remontoida? 5 hyvää syytä

Epävarmojen aikojen keskellä suurempiin remonttihankkeisiin ryhtymistä on ymmärrettävästi lykätty. Nyt kun korot ja materiaalien hinnat ovat vakiintuneet, on jälleen oivallinen aika remontoida! Eikä remontin lykkääminen usein liian pitkään kannata, sillä ajoissa remontointi vähentää vahinkojen riskiä, pidentää rakennuksen käyttöikää, lisää asunnon arvoa ja on sekä taloudellisesti että ekologisesti kestävä valinta verrattuna uuden rakentamiseen. Näistä syistä kannattaa remontoida juuri nyt!

Vakiintuneet korot ja materiaalihinnat tekevät remontoinnista kannattavaa juuri nyt

– Korkojen laskusuhdanne tuo valoa tunnelin päähän, ja materiaalienkin hinnat ovat vakiintuneet uuteen normaaliin. Siksi talouden kannalta kannattaa remontoida juuri nyt, jos yhtään on ajatuksia remontin toteutuksesta, toteaa seinäjokinen työnjohtajamme Eetu Periaho.

Monet remonttia harkinneet ovat korkojen nousun takia lykänneet remonttia, mutta korot näyttävät jo vakiintuneen. Tosin pitkän nollakorkovaiheen jälkeen nykyiset korot voivat luonnollisesti tuntua hurjilta.

– Onhan se korko hurjan tuntuista, kun ehdittiin tottua niin matalaan korkoon. Nyt ollaan enemmän niin sanotussa normaalikorossa, Eetu pohtii.

Merkittäviä hintojen pudotuksia ei lähitulevaisuudessa ole odotettavissa korkoihin tai materiaalien hintoihin. Toisaalta, jos hinnat ovat vuoden parin kuluttua halvempia, syö inflaatio luultavasti hyödyn. Hintojen laskua remontoinnin aloittamiseksi ei siis juuri kannata odotella.

– Asumisen viihtyisyys on kuitenkin se tärkein asia, miksi kannattaa remontoida. Elämä on mukavampaa sellaisessa kodissa, jonka on laittanut omannäköiseksi, työnjohtaja toteaa.

Lue lisää: Hyödynnä kotitalousvähennys kylpyhuoneremonttiin

Hyvät ja luotettavat urakoitsijat kilpailevat urakoista juuri nyt

Rakennusalan ollessa suvantovaiheessa myös hyviä ja luotettavia urakoitsijoita on juuri nyt vapaana. Kun yritysten kilpaillessa urakoista, on tällä hetkellä ostajan markkinat laadukkaiden remonttien osalta.

Lue myös: Laadukas kuivauspalvelu on vesivahingon sattuessa isännöitsijän luottokumppani

Remontointi pidentää rakennuksen käyttöikää

Panostamalla kunnossapitoon remontoimalla ajoissa huolehdit asuntosi pitkäikäisyydestä ja ekologisuudesta. Rakenteellisten ongelmien korjaaminen hyvissä ajoin vähentää laajempien vaurioiden riskiä ja on usein pitkällä tähtäimellä kustannustehokkaampaa kuin vahinkosaneeraus. Erityisesti kylpyhuoneet ja rakenteiden korjaus kannattaa huomioida.

– Remontti on sitä laajempi ja tietysti kalliimpi, mitä kauemmin odottaa, Eetu huomauttaa. Jos esimerkiksi kosteus pääsee muhimaan rakenteissa, voi edessä olla suuri saneeraus.

Koska nykyaikaiset vedeneristäjät tulivat käyttöön vasta 2000-luvulla, on tätä ennen rakennettujen talojen vedeneristysten tarkistaminen suositeltavaa. Taloyhtiöiden ja omakotiasujien kannattaa huomioida erityisesti 70–90-luvuilla tehtyjen kylpyhuoneiden tekninen käyttöikä, joka on yleensä 10–20 vuotta. Varsinkin valurautaputkistot ja vanhat viemärit vaativat säännöllistä huoltoa ja mahdollisia korjauksia. 

– Nykyeristyksillä kylpyhuoneiden ikä on 30–40 vuotta, mutta koska vedeneristys tuli Suomessa pakolliseksi vasta vuonna 1999, on tätä ennen rakennettujen kylpyhuoneiden käyttöikä jo ylittynyt. Tämä altistaa vesivahingon riskille, Eetu kertoo.

– Jos kyse on osakeasunnosta, kannattaa taloyhtiöiden pohtia huolella, voiko tästä aiheutua hallaa koko kiinteistölle, hän lisää.

Lue lisää: Kylpyhuoneremontti? 4 vinkkiä, kuinka onnistut!​

Remontti nostaa asunnon arvoa ja tuo turvaa asunnon myymiseen

Juuri nyt asuntojen arvo on jälleen pitkän laskusuhdanteen jälkeen nousussa, ja remontti on loistava keino lisätä asunnon markkina-arvoa entisestään. Toisaalta, vaikka myynti ei olisi juuri nyt mielessä, on asunto helpompi ja turvallisempi myydä myös tulevaisuudessa silloin, kun siitä on pidetty hyvää huolta. Varsinkin jos asunnossa on riskirakenteita, kannattaa niin taloyhtiöiden kuin yksityisten asunnonomistajien ottaa remontti harkintaan pikimmiten erityisesti vanhojen valesokkeleiden ja kylpyhuoneiden osalta – näin vältetään suuremmat vahingot, laajemmat remontit ja mahdolliset oikeusjutut.

– Asunnonvaihdon yhteydessä oikeusjutut ja terveysongelmat ovat yleisiä, kun rakenteet ovat päässeet huonoon kuntoon. Kunnolla tehty ja tarkasti dokumentoitu remontti tekee asunnon myynnistä helpompaa ja turvallisempaa, ettei viittä vuotta tarvitse jännittää oikeusjuttua, Eetu huomauttaa.

Esimerkiksi vanhojen rakennusten alapohjarakenteet voivat tuoda yllätyksiä, kuten lahovaurioita tai homeongelmia. Rakenteiden kunto kannattaakin tarkistuttaa aina ennen myyntiä tai ostoa, sillä pienetkin vuodot voivat aiheuttaa sisäilmaongelmia.

– Nykyään ihmiset ovat aika herkkiä homeitiöille ja huonolle sisäilmalle, mikä karkottaa ostajaehdokkaat aiempaa tehokkaammin, Eetu muistuttaa.

Lue myös: Näin remontti etenee Violetin tiimin kanssa – kaikki yhdeltä ovelta 

Remontointi on edullisempaa ja ekologisempaa kuin rakentaminen

Rakentaminen on kallista, ja esimerkiksi tilantarpeen kasvaessa vanhan talon remontointi on usein edullisempi vaihtoehto kuin rakennusurakka.  Remontointi on myös ekologisesti huomattavasti kestävämpi valinta verrattuna uuden rakentamiseen. Vanhojen rakennusten korjaaminen vähentää muun muassa rakennusjätteen määrää ja säästää luonnonvaroja.

– Kun rakennuksia huolletaan ja parannetaan, pidennetään myös niiden käyttöikää, mikä vähentää tarpeettoman rakentamisen tarvetta. Kun panostaa remontointiin, erityisesti kylpyhuoneiden ja rakenteiden osalta, se säästää myös ympäristöä ja on vastuullista asumista parhaimmillaan, Eetu hymyilee.

Jos olet harkinnut remontointia, nyt on erinomainen hetki ryhtyä toimeen. Violetti tiimimme on valmiina auttamaan sinua kaikissa remonttitarpeissasi, aina kunnolla tekemisen meiningillä. Ota yhteyttä tai lue lisää remonteistamme! Vastuullisuustyöstämme voit lukea täällä! 💜

Tiesitkö, että saat kauttamme kätevästi myös remonttirahoituksen?Remontin rahoitus hoituu kauttamme OP:n rahoituksella

Täyden palvelun remonttiyrityksenä tarjoamme myös remontin rahoituksen kätevästi kauttamme! Oli kyseessä oman kodin remontista, vesivahingon korjaustöistä tai vaikkapa mökin kunnostamisesta, voit nyt hakea kauttamme tarpeisiisi sopivaa remonttirahoitusta aina 50 000 € asti.