Vesivahingon kuivaus ja korjaus

Sattuiko vesivahinko? Ei hätää, palautamme kodit ja kiinteistöt ennalleen kunnolla tekemisen meiningillä!

Tulviiko kodin kylpyhuone? Löytyikö keittiöstä kosteusvaurio? Kävikö kiinteistön yleisissä tiloissa vesivahinko? Ei hätää. Vesivahingon kuivaus ja korjaus hoituu kokeneilta ammattilaisiltamme laadukkaasti niin kodeissa kuin liikekiinteistöissä. Me VV-Kuivauksella varmistamme, ettei odottamattomasta vahingosta kasva suurempaa ongelmaa ja palautamme kotisi tai muun kiinteistösi ennalleen, oli kyse suuresta tai pienestä vahingosta!

 

Vesivahinko voi tapahtua missä tahansa ja kenelle tahansa. Harvoin sitä pystyy ennakoimaan, ja vahingon sattuessa se täyttää mielen ymmärrettävästi huolilla. Kun kodissa tai liikekiinteistössä löytyy kosteusvaurio tai sattuu yllättävä vesivahinko, on huolena luonnollisesti kiinteistön turvallisuus ja sen arvo. Kiinteistö menee harvoin pilalle vesivahingon takia, kunhan vahingon kuivaus ja korjaus tehdään huolellisesti.

Akuutti hätä? Tavoitat meidät aina 24/7

Näin vesivahingon kuivaus ja korjaus etenee

Vesivahingon kuivaus ja korjaus tehd√§√§n aina huolellisesti, jotta tilan rakenteisiin ei j√§√§ kosteutta. Nyrkkis√§√§nt√∂n√§ voi pit√§√§, ett√§ purkut√∂ihin p√§√§st√§√§n noin viikon kahden kuluttua kosteuskartoituksesta. Itse kuivaukseen menee noin 3‚Äď4 viikkoa, ¬†ja korjaukseen kannattaa varata v√§hint√§√§n 2‚Äď3 viikkoa vahingon laajuudesta riippuen. N√§in korjausty√∂t yleens√§ etenev√§t:

vesivahingon kuivaus ja korjaus-aikajana-vv-kuivaus

Lataa vesivahingon kuivauksen ja korjauksen aikataulu ja etenemisprosessi itsellesi muistiin ja lue tarkemmin, kuinka vesivahingon korjaus kanssamme etenee:

vesivahingon korjaaminen

1. Kosteuskartoitus

 

Vesivahingon selvittäminen alkaa aina kosteuskartoituksella, jossa selvitämme vuotopaikan ja vahingon laajuuden. Sen jälkeen laadimme sopivan toimintasuunnitelman vahingon korjaamiseksi ja kodin palauttamiseksi arjen turvasatamaksi. Voit tilata kosteuskartoituksen joko suoraan meiltä tai vakuutusyhtiösi kautta.

 

Kosteuskartoituksesta laaditaan aina kirjallinen raportti. Kartoittajamme ovat suorittaneet PKM-tutkinnon (pätevöitynyt kosteuden mittaaja), ja heillä on käytössään moderni, säännöllisesti kalibroitava mittauskalusto. Kun vahinko on kartoitettu ja toimintasuunnitelma tehty, voimme aloittaa purku- ja korjaustyöt.

 

VINKKI: Tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöllesi ja kerro, että olet valinnut kosteusvaurion kartoittajaksi VV-Kuivauksen. Näin pääsemme aloittamaan kartoituksen mahdollisimman pian, ja myös kulut hoituvat suoraan vakuutusyhtiön kautta.

vesivahingon korjaaminen

2. Purkutyöt

 

Purkutyöt ovat korjauksen ensimmäinen vaihe, sillä vettä on usein päässyt valumaan rakenteisiin. Rakenteiden avauksen yhteydessä selviää myös vahingon lopullinen laajuus. Arvioimme ammattitaidolla, mitä osioita altistumiskohdasta tulee uusia, sillä tietyt rakenteet pystytään usein säästämään.

 

Kiinnitämme purkutöissä erityistä huomiota pölynhallintaan rajaamalla vahinkoalueen suojamuoveilla, vetoketjuovilla ja hepa-suodattimilla varustetuilla alipaineistajilla. Lajittelemme purkutöistä syntyneen rakennusjätteen mahdollisimman tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti, ja viemme jätteen heti työmaalta pois. Purkutöiden jälkeen vesivahingolle altistuneet alueet desinfioidaan, jotta saadaan estettyä mikrobi-, bakteeri- ja homekasvustojen muodostuminen.

 

VINKKI: Mietitkö, onko edessä muutto karkuun korjaustöiltä? Muuttotarve katsotaan aina tapauskohtaisesti, mutta aina se ei ole välttämätöntä. Pyrimme pitämään purku- ja korjaustyöt rajattuna vain vahinkoalueelle, ja haluamme, että elämäsi jatkuu mahdollisimman normaalisti vahingosta huolimatta! Mikäli joudut kuitenkin muuttamaan, me autamme sinua kaikissa käytännön järjestelyissä.

vesivahingon kuivaaminen

3. Vesivahingon kuivaaminen koneellisesti

 

Purkutöiden jälkeen vahinkoalueella aloitetaan vesivahingon kuivaus. Kuivausmenetelmän suunnittelussa otetaan huomioon mm. kohteen rakenteet ja tilojen käyttö. Avatulle alueelle asennetaan pinta- / tilakuivaus, jolloin ilmaa kierrätetään ja kostea ilma poistetaan ulkotiloihin. Eristetilakuivauksessa porataan reiät rakenteen läpi ja kuivataan kohde imu- / puhalluskuivauksella.

 

Kuivauksen edistymistä seurataan tarkastusmittauksilla tapauskohtaisesti noin kahden viikon välein. Kirjaamme todetut mittaustulokset mittauspöytäkirjaan, joka arkistoidaan ja toimitetaan asiakkaalle tarpeen mukaan. Käytössämme on nykyaikaisia, äänivaimennettuja kuivauskoneita, joten pystymme kuivaamaan vaurioituneet tilat vähäisellä melu- ja asumishaitalla.

 

Sillä aikaa, kun kuivauskoneet tekevät työt, sovimme asiakkaan kanssa rakennustyön aikataulusta ja toteutuksesta.

vesivahinko kylpyhuone

4. Korjausrakentaminen

 

Kun kohde on todettu kuivaksi ja tilat on desinfioitu, voidaan kohteessa aloittaa korjausrakentaminen ja jälleenrakennustyöt. Toteutamme niin kylpyhuoneremontit kuin isompien julkisten tilojen saneeraukset yhtäjaksoisesti ja avaimet käteen -periaatteella. Asiakkaidemme tehtäväksi jää pintamateriaalien valitseminen rautakaupasta. Palveluumme sisältyy tarvikkeiden haku ja määrälaskenta.

 

Palveluksessamme on vain kokeneita rakennusalan ammattilaisia. Kouluttautuneet työntekijämme hallitsevat erikoisosaamista vaativat työtehtävät, kuten vedeneristyksen ja hitsattavien muovimattojen asennuksen. Sen lisäksi yhteistyöverkostoomme kuuluu luotettuja LVIS-alan urakoitsijoita, joiden kanssa pystymme aikatauluttamaan työmaan tehokkaasti.

Edessä vesivahingon kuivaus ja korjaus?

Remontin rahoitus hoituu nyt kätevästi kauttamme OP:n rahoituksella

T√§yden palvelun remonttiyrityksen√§ tarjoamme my√∂s remontin rahoituksen k√§tev√§sti kauttamme! Oli kyseess√§ oman kodin remontista, vesivahingon korjaust√∂ist√§ tai vaikkapa m√∂kin kunnostamisesta, voit nyt hakea kauttamme tarpeisiisi sopivaa remonttirahoitusta aina 50 000 ‚ā¨ asti.

Toimi näin, jos kotonasi tapahtuu vesivahinko

1. Jos huomaat vuotavan putken tai lattialla vettä, pyri estämään lisävahingot ja veden valuminen rakenteisiin. Kuivaa kastuneita pintoja mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi pyyhkeiden avulla. Astianpesukone on yleinen vesivahingon aiheuttaja. Jos huomaat vettä koneen ulkopuolella, sammuta astianpesukone ja katkaise vedentulo. Mikäli vettä on paljon, soita apua.

 

2. √Ąl√§ k√§yt√§ vett√§ ennen kuin mahdollinen vesivahinko ja sen l√§hde selvi√§v√§t.

 

3. Mikäli epäilet vesivahinkoa, laita pääsulku kiinni. Tiedätkö, missä talosi tai asuntosi pääsulku sijaitsee?

 

4. Jos asut kerros- tai rivitalossa, ole yhteydessä isännöitsijään. Ota myös yhteyttä vakuutusyhtiöösi.

 

5. Jos sinulla herää kysymyksiä tai tarvitset apua, soita meille.

Miksi VV-Kuivaus?

Me teemme, mitä lupaamme.

Me VV-Kuivauksella haluamme näyttää toiminnallamme esimerkkiä koko rakennusalalle. Pelaamme yhtenä joukkueena ja koulutamme aina työntekijämme siihen, että tehdään se, mitä luvataan. Kohtelemme kotiasi vähintäänkin yhtä hyvin kuin omaamme. Olemme työskennelleet alalla pitkään, osa meistä jo parinkymmenen vuoden ajan. Jos sanomme, että asia tehdään kunnolla niin se myös tehdään kunnolla. Tämä on meille kunnia-asia.

Luotettavaa yhteistyötä.

Koti on elämän tärkeimpiä asioita ja kun kotona tapahtuu odottamatonta, se herättää kysymyksiä ja epävarmuutta. Meidän tehtävämme on rauhoittaa mielesi ja luoda uskoa siihen, että tilanteesta selvitään. Jätä siis vesivahinko meidän huoleksemme, niin me palautamme kotisi ennalleen. Kohtaamme jokaisen asiakkaan inhimillisesti ihmiseltä toiselle ja viestimme selkeästi ja ymmärrettävästi, jotta tiedät aina, missä mennään.

Pitkä kokemus alalta.

Olemme haastavien töiden ammattilaisia ja meillä on pitkä kokemus erikokoisten vesivahinkojen korjaamisesta. Pidämme huolen siitä, että kaikki tehdään ammattitaitoisesti ja määräysten mukaisesti. Mikäli esimerkiksi kosteuskartoituksen yhteydessä löytyy asbestia, teemme asbestipurkutyön Aluehallintoviraston Työsuojeluhallinnon ohjeen mukaan. Pidämme huolen siitä, että vesivahinko korjataan perusteellisesti alusta loppuun.

100 % tyytyväisyystakuu.

Teemme aina parhaamme ja niin hyvää jälkeä kuin mahdollista. Voimme sanoa rinta rottingilla olevamme VV-kuivauslaisia, jotka tunnetaan laadukkaasta tekemisestä ja siksi tekemällämme työllä on takuu. Koti ja asuminen ovat niin tärkeitä asioita, ettei niissä ole hutiloinnille sijaa. Elämään kuuluu hyviä ja huonoja hetkiä sekä isoja ja pieniä vahinkoja, mutta me pidämme huolen siitä, ettei yksikään vahinko kasva ongelmaksi.

Tavoitat meidät 24/7.

Vesivahinko ei kysy aikaa eik√§ paikkaa, vaan tapahtuu usein yll√§tt√§en. Vesivahingon korjaamisessa nopeus on valttia ja siksi siihen kannattaa reagoida mahdollisimman nopeasti. Tyhmi√§ kysymyksi√§ ei ole olemassakaan ‚Äď me autamme sinua siit√§, kuinka vesivahingon korjaamisen ensiaskelista korjattuun, turvalliseen lopputulokseen asti. Voit soittaa p√§ivystysnumeroomme 24/7 vuoden jokaisena p√§iv√§n√§.

Tutustu myös näihin

kylpyhuoneremontti 1

Vesivahingot – totta vai tarua?

Joutuuko vesivahingon tieltä muuttamaan evakkoon? Tuleeko vesivahingon korjaaminen kalliiksi? Jääkö rakenteisiin kosteutta? Otimme seitsemän vesivahinkoihin liittyvää myyttiä murrettavaksi blogissamme!

vesivahinko vv-kuivaus

Kuinka voimme auttaa?

Asiakkaitamme ovat vakuutusyhtiöt, isännöitsijät, kaupungit, kunnat, yritykset ja yksityishenkilöt. Korjaamme ja kuivaamme kunnolla tekemisen meiningillä niin isot kuin pienet vesivahingot.

vesivahinko kylpyhuone

Kylpyhuoneremontti edessä?

Olemme purkaneet ja kuivattaneet lukemattomat määrät kosteusvaurioista kärsineitä kylpyhuoneita, joten päätimme auttaa ihmisiä laittamaan kylpyhuoneet kerralla kuntoon. Kuinka kylpyhuoneremontti kanssamme etenee?