4 vinkkiä kylpyhuoneremontin suunnitteluun

4 vinkkiä kylpyhuoneremontin suunnitteluun

Kylpyhuoneremontti on monelle ajankohtainen asia jossakin vaiheessa elämää. Toisinaan kylpyhuone kaipaa yksinkertaisesti uutta ilmettä tai parempaa käytännöllisyyttä, kun taas joskus remontin syynä voi olla epäilys rakenteiden kunnosta tai vesivahingosta. Oli syynä mikä tahansa, kylpyhuoneremontti kannattaa tehdä mieluummin liian ajoissa, kuin liian myöhään. Kylpyhuoneremontin tekemiseen liittyvän sisältösarjan ensimmäisessä osiossa annamme sinulle 4 vinkkiä, mitä remontin suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon!

KAIKKI L√ĄHTEE HYV√ĄST√Ą SUUNNITTELUSTA

Riippumatta siitä syntyykö tarve kylpyhuoneremontille ajan kanssa vai yllättäen, avain onnistumiseen piilee hyvässä suunnittelussa. Ennen remontin aloittamista huomioi seuraavat:

1. Listaa ylös toiveet ja tavoitteet uudelle kylpyhuoneelle.
Kylpyhuoneen suunnittelussa on tärkeää huomioida sisustuksen ja ulkonäön lisäksi myös käytännöllisyys. Montako käyttäjää kylpyhuoneella on? Onko taloudessa pieniä lapsia? Tarvitsetko paljon säilytystilaa? Remontoidaanko ainoastaan kylpyhuone ja sauna, vai ehkä myös kodinhoitohuone? Millaisia tarpeita kylpyhuoneelle on nyt? Entä pidemmällä aikavälillä?

Ammattilainen osaa vastata kiperiinkin kysymyksiisi sekä auttaa esimerkiksi materiaalien valinnassa ja antaa hyviä vinkkejä toimivan kylpyhuoneen suunnitteluun.

2. Muista kosteus- ja asbestikartoitus.
Mikäli remontin kohde on rakennettu ennen vuotta 1994, täytyy siihen lain mukaan tehdä asbestikartoitus remontin yhteydessä. Mikäli asbestia löytyy, tehdään asbestipurkutyö Aluehallintoviraston Työsuojeluhallinnon ohjeen mukaan. Asbestipurkutyön saa suorittaa vain asbestipurkutyöluparekisterissä oleva yritys kuten VV-Kuivaus. Siihen tarvitaan myös työsuojeluviranomaisen lupa eli valtuutus. Valitsemalla kumppanin, joka tekee sekä kartoituksen että purkutyön vältyt turhilta yllätyksiltä.

Käy lukemassa lisää asbestista ja lataa maksuton oppaamme!

Ennen remontin aloittamista kannattaa erityisesti vanhempaan kohteeseen tehdä kosteuskartoitus, jotta mahdollinen kosteusvahinko voidaan hoitaa kuntoon remontin yhteydessä. Me teemme kosteusmittauksen jokaiseen korjaamaamme kylpyhuoneeseen myös purkutyön jälkeen, olipa remontin syy mikä tahansa.

3. Määrittele suuntaa antava aikataulu ja budjetti.
Kylpyhuoneremontti kannattaa tehdä mieluummin liian aikaisin, kuin liian myöhään. Tiesitkö, että kylpyhuoneremontin voi tehdä myös talvella? Joulu-helmikuu on monelle yritykselle hiljaisempaa aikaa, jolloin todennäköisesti pääsemme aloittamaan kylpyhuoneremonttisi nopeammin. Lisäksi erityisesti vuodenvaihteessa kannattaa hyödyntää kotitalousvähennys, jolloin remontin kuluja voidaan jakaa vuodenvaihteen molemmin puolin. Lue lisää kotitalousvähennyksestä täältä!

4. Valitse remontille asiantunteva ja luotettava tekijä.
Kylpyhuoneremontti vaatii monipuolista osaamista ja siksi siihen kannattaa valita asiantunteva, luotettava ja kokenut kumppani. Me VV-Kuivauksella haluamme tehdä kylpyhuoneremontista sinulle mahdollisimman vaivattoman, jonka vuoksi tehtäväksesi jää vain pintamateriaalien eli esimerkiksi laattojen valinta. Meidän vastuullemme kuuluu mm. tarvikkeiden haku, määrälaskenta, tarvittavien viranomaisilmoitusten tekeminen, viestintä taloyhtiölle ja valvojalle puolestanne sekä kohteen suojaus ja siivous. Lisäksi meillä on yhteistyöverkostossamme luotettuja LVIS-alan urakoitsijoita, joiden kanssa pystymme aikatauluttamaan työmaan tehokkaasti.

Kohtelemme kotiasi vähintäänkin yhtä hyvin kuin omaamme, ja pyrimme siihen, että voit huoletta asua kodissasi myös kylpyhuoneremontin aikana. Kun kaikki seikat tulee varmasti huomioitua Рvoit vain keskittyä odottamaan, miltä unelmiesi kylpyhuone näyttää!

Seuraavassa osassa vastaamme kylpyhuoneremontin useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli sinulla on kysymyksiä, jätä kommentti, niin vastaamme mielellämme!


Lue lisää palveluistamme.
Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja hae!
Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Kylpyhuoneremontin ABC opas - VV-Kuivaus