Vesivahingon kuivaus ja korjaus Kokkola

Apua, keittiön kaapin alta valuu vettä parketille! Vesivahinko aiheuttaa turhia huolenaiheita arkeen. Onneksi me VV-Kuivauksella voimme palauttaa elämäsi jälleen normaaliin nopeastikin.

Osaatko toimia vesivahingon sattuessa?

 

Vesivahingon havaittua saattaa hätääntyä, eikä osaa välttämättä toimia järkevällä tavalla. Tärkeintä on toimia nopeasti ja pyrkiä pysäyttämään vedentulo kokonaan sulkemalla vesijohdon. Nopealla toiminnalla estät, joskus mittavienkin, lisävahinkojen syntymisen. Kun vedentulo on pysäytetty, tulee kastuneet alueet kuivata huolellisesti, jotta vettä valuisi mahdollisimman vähän rakenteisiin asti. Vesihanaa ei tule avata ennen kuin vesivahingon aiheuttaja on selvillä.

 

Saatuasi tilanteen hallintaan, ota mahdollisimman pian yhteyttä isännöitsijään, huoltoyhtiöön tai vesivahinkoja korjaavaan ammattilaiseen. Heiltä saat lisätietoja miten toimia vesivahingon sattuessa. Vakuutusyhtiön on myös hyvä tietää vahingosta mahdollisimman pian.

 

Tarvitsetpa apua vesivahinkoihin mihin vuorokauden aikaan tahansa, ole meihin yhteydessä. Meillä on vuosien kokemus vesivahinkojen kuivauksesta ja korjauksesta. Toimimme joustavasti Kokkolan seudulla, aina asiakasta kuunnellen.

Vesivahingon kuivaus ja korjaus – 4 tärkeää vaihetta

vesivahingon korjaaminen

1. Kosteuskartoitus

 

Vesivahingon korjaamisessa on neljä tärkeää vaihetta. Yksi tärkeimmistä on kosteuskartoitus, jonka perusteella korjaustoimenpiteet tehdään. Kosteuskartoituksen avulla selvitetään vesivahingon laajuus sekä se, mistä vedentulo ylipäätänsä johtuu. Kosteuskartoituksen voit tilata suoraan meiltä, VV-Kuivaukselta tai vakuutusyhtiösi kautta. Vahinkoilmoituksen yhteydessä on hyvä mainita meidät kosteuskartoituksen tekijäksi, jolloin voimme aloittaa työn hyvinkin nopeasti ja kulut hoidetaan suoraan vakuutusyhtiön toimesta.

 

Kaikki meidän kosteuskartoituksista vastaavat henkilöt ovat pätevöityneitä kosteudenmittaajia eli PKM-tutkinnon suorittaneita. Heillä on käytössään aina laadukas mittauslaitteisto. Kosteuskartoituksesta tehdään kirjallinen raportti, jonka perusteella laaditaan myös toimintasuunnitelma vesivahingon korjaamiseksi.

vesivahingon korjaaminen

2. Purkutyöt

 

Toimintasuunnitelman valmistuttua vahingon korjaaminen aloitetaan purkutöillä. Tällöin selviää myös, mitkä rakenteista tulee uusia ja mitkä on mahdollista säästää vesivahingosta huolimatta.

 

Oli kyseessä koti, liiketila tai mikä tahansa kiinteistö, eristämme siellä työstettävän alueen aina huolellisesti. Näin vältämme rakennuspölyn leviämisen muualle kiinteistöön. Purkutöiden jälkeen desinfioimme kaikki vedelle altistuneet alueet välttyäksemme bakteeri-, mikrobi- sekä homekasvustojen muodostumiselta rakenteisiin. Kun purkutyöt ja desinfiointi on tehty, hävitämme rakennusjätteen asianmukaisesti kierrättämällä.

 

Usein mietitään onko purku- ja korjaustöiden aikana mahdollista oleskella tai asua kiinteistössä. Tämä riippuu täysin vesivahingon laajuudesta. Mikäli purku- ja korjaustyöt tapahtuvat yhdessä huoneessa tai pienellä alueella, voi muuta huoneistoa käyttää normaalisti myös purkutöiden aikana. Mikäli vesivahinko on suuri ja korjaustyöt mittavat, on mielekkäämpää harkita väliaikaisia asumisjärjestelyjä. Autamme mielellämme sinua myös käytännön asioiden järjestelyssä.

vesivahingon kuivaaminen

3. Vesivahingon kuivaus

 

Purkutöiden jälkeen vahinkoalueen huolellinen kuivaus on tarpeen. Kuivausmenetelmä valitaan aina yksilöllisesti, kohteen rakenteet ja tilojen käyttötarkoitus huomioiden. Käytössämme ovat nykyaikaiset, alhaisten desibelien kuivauskoneet, joiden käytöstä aiheutuu hyvin vähän meluhaittoja.

 

Aloitamme korjaustyöt vasta sitten, kun olemme varmoja vaurioalueen kuivuudesta. Niinpä seuraammekin kuivauksen edistymistä noin kahden viikon välein tehtävillä tarkastusmittauksilla. Tulokset kirjataan mittauspöytäkirjaan, joka arkistoidaan ja toimitetaan tarvittaessa myös asiakkaalle.

vesivahinko kylpyhuone

4. Vesivahingon korjaus

 

Kun olemme huolehtineet vaurioituneiden alueiden desinfioinnista ja kuivauksesta, aloitamme korjausrakentamisen. Suoritamme luotettavasti ja vankalla ammattitaidolla eri suuruisia korjausrakentamisia niin asuntoihin kuin julkisiinkin tiloihin.

Toimimme asiakasta kunnioittaen: sovimme korjaustöiden aikataulut ja toteutuksen, jonka jälkeen koulutetut ammattilaisemme hoitavat kaiken vesivahinkojen korjaukseen liittyvän ja sinä voit olla huoleti.

Sanojen mittaista palvelua

Tarvitset sitten neuvoja tai suurempaa korjausta, me autamme kaikissa vesivahinkoihin liittyvissä asioissa. Palvelemme kattavasti Kokkolan alueella. Tavoitat meidän vuorokauden jokaisena tuntina. Emme anna turhia lupauksia, vaan hoidamme sen mitä lupaamme. Aina ja luotettavasti.

Tutustu myös näihin

kylpyhuoneremontti 1

Vesivahingot – totta vai tarua?

Joutuuko vesivahingon tieltä muuttamaan evakkoon? Tuleeko vesivahingon korjaaminen kalliiksi? Jääkö rakenteisiin kosteutta? Otimme seitsemän vesivahinkoihin liittyvää myyttiä murrettavaksi blogissamme!

vesivahinko vv-kuivaus

Kuinka voimme auttaa?

Asiakkaitamme ovat vakuutusyhtiöt, isännöitsijät, kaupungit, kunnat, yritykset ja yksityishenkilöt. Korjaamme ja kuivaamme kunnolla tekemisen meiningillä niin pienen kuin isonkin vesivahingon.

vesivahinko kylpyhuone

Kylpyhuoneremontti edessä?

Olemme purkaneet ja kuivattaneet lukemattomat määrät kosteusvaurioista kärsineitä kylpyhuoneita, joten päätimme auttaa ihmisiä laittamaan kylpyhuoneet kerralla kuntoon. Kuinka kylpyhuoneremontti kanssamme etenee?