Mikä valesokkeli?

Valesokkeli on rakenne, jossa talo näyttää seisovan sokkelin päällä, mutta tosiasiassa talon puiset runkorakenteet ovat maan tasolla tai jopa sen alapuolella. Valesokkelia käytettiin yleisesti pien- ja rivitaloissa 1960-luvulta 1990-luvun alkuun, kunnes se määriteltiin riskirakenteeksi. Riskirakenne tarkoittaa rakennetta, joka altistaa talon esimerkiksi kosteusvaurioille. Samaan sarjaan valesokkelin kanssa kuuluu esimerkiksi tasakatto. Valesokkeli on riskirakenne, sillä se altistaa talon pohjan kosteusvaurioille.

 

Valesokkelin aiheuttamat ongelmat liittyvät kosteuteen, joka voi olla peräisin talon sisältä, maaperästä tai ulkopuolelta. Tulipa kosteus mistä tahansa, kannattaa kosteusvauriota epäillä viimeistään silloin, kun kotona on kellarimainen, tunkkainen haju, asukkaat ovat usein sairaana, saavat hengitystieoireita tai ovat hyvin allergisia tai yliherkkiä ärsykkeille.

Miksi Termotuote?

Termotuote on patentoitu ja kustannustehokas valesokkelin korjausmenetelmä, joka perustuu Termokenkään ja Termopalkkiin. Kuumasinkitystä teräslevystä valmistetulla Termokengällä korvataan vaurioituneita ja riskiksi muodostuvia rakenteita.

 

Seinärakenteiden runkopuiden alaosat, jotka valesokkelissa yltävät maantasalle tai jopa sen alle, katkaistaan lattialinjasta ja väliin asennetaan Termokenkä. Parhaaseen lopputulokseen päästään lämpöeristämällä samalla korjattavat rakenteet nopeasti asennettavalla Termopalkilla. Näin maaperän kosteus ei pääse vaikuttamaan herkkiin rakenteisiin.

 

Termotuote on palkittu ja patentoitu valesokkelin korjausmenetelmä, jonka myötä kotisi pysyy arjen turvasatamana jatkossakin. Me VV-Kuivauksella olemme Termotuotteen jälleenmyyjiä Seinäjoella, Vaasassa ja Kokkolassa!

termotuote