”Vesivahinko tarkoittaa evakkoon muuttoa” ja 6 muuta myyttiä vesivahingoista

”Vesivahinko tarkoittaa evakkoon muuttoa” ja 6 muuta myyttiä vesivahingoista

Vesivahinko voi tapahtua missä tahansa, kenelle tahansa. Se tapahtuu usein yllättäen ja herättää ymmärrettävästi huolta, epävarmuutta ja pelkoakin. Vesivahinkoihin ja niiden korjaamiseen liittyy myös monia kysymyksiä ja väärinkäsityksiäkin. Yksi yleinen luulo on, että vesivahinko tarkoittaa aina muuttoa evakkoon, vaikka aina se ei ole tarpeellista. Otimme tähän postaukseen seitsemän yleistä vesivahinkoihin liittyvää myyttiä murrettavaksi! Tiedätkö sinä oikean vastauksen?

7 VESIVAHINKOIHIN LIITTYVÄÄ MYYTTIÄ

1. “Joudun muuttamaan evakkoon”

Vesivahinko ei aina tarkoita sitä, että omasta kodista on lähdettävä evakkoon korjauksen ajaksi. Jos kyseessä on esimerkiksi omakotitalon toisen WC:n vuotanut lattiakaivo, voidaan tila joissain tapauksissa eristää ja kuivata samalla, kuin elämä talossa jatkuu. Me VV-Kuivauksella pyrimme mahdollisimman hyvin siihen, että voit asua kotonasi myös remontin aikana.

2. “Rakenteisiin jää piileviä kosteusvaurioita”

Etenkin viime vuosina kosteusvauriot ja sisäilmaongelmat ovat olleet laajalti esillä. Ei olekaan siis ihme, että pelko piilevästä homeesta jää kaivertamaan mieltä ja pitää hereillä öisin. Huoli pois, kunnolla tehtynä kosteuskartoitus ja -korjaus varmistavat vaurioituneen materiaalin poistamisen ja homeettoman, terveellisen kodin.

Lue myös: Mitä tehdä, jos kotona tapahtuu vesivahinko?

3. “Samalla joudutaan uusimaan paljon ja tekemään kaikki uusiksi” 

Ennen perusteellista kosteuskartoitusta on päällepäin mahdotonta sanoa, kuinka suuresta urakasta onkaan kyse. On helppo maalailla kauhukuvia siitä, kuinka astianpesukoneen kastellessa keittiön, joutuu pian valitsemaan uutta parkettia makuuhuoneeseen ja vessan kaakeleita. Kun vahinkoon reagoidaan nopeasti, päästään pienemmällä uusimisella. Näin kosteuskartoitus etenee:

vesivahingon kuivaus ja korjaus-aikajana-vv-kuivaus

Lataa vesivahingon kuivauksen ja korjauksen aikataulu ja etenemisprosessi itsellesi muistiin ja lue tarkemmin, kuinka vesivahingon korjaus kanssamme etenee:

4. “Kerkeäähän tuon huomennakin…”

Vesivahinkoihin jos johonkin ei päde edellä mainittu lausahdus, vaan juurikin aika on valttia kun rajataan vesivahinkoja. Mitä nopeammin tartut toimeen ja soitat kosteuskartoittajan paikalle, sitä parempi. Ei siis kannata jäädä odottaa seuraavaan arkipäivään tai edes aamuun, jos huomaat vettä lattialla.

5. “Kesä kyllä kuivaa sen, minkä kasteleekin!”

Ajan mittaan vesilasissa oleva vesi haihtuu kokonaan jättäen vain tyhjän lasin, mutta rakennusten kanssa asia ei ole näin yksinkertainen. Kun vesi pääsee kastelemaan useita kerroksia rakenteista, ne eivät kuivu sisältä itsestään, vaikka pinta vaikuttaisikin asettuneen. Kun epäillään vesivahinkoa, kannattaa aina tehdä riittävän perusteellinen kartoitus sen todellisesta tilasta, jotta tilanne päästään korjaamaan mahdollisimman nopeasti.

6. “Vesivahinkoa ei voi estää tai aavistaa mitenkään”

Vesivahinkoja ei näe kristallipallosta tai taivaan tähtikuvioista, mutta niiden todennäköisyyteen voi vaikuttaa omalla varautumisella. Huolehtimalla ja tarkastamalla vesiputkien ja kodinkoneiden liitoskohdat, uusimalla tai huoltamalla lämmitysjärjestelmän, tekemällä putkiremontin ajoissa, sulkemalla vesihanat mökkiviikonlopun ajaksi ja tilaamalla vaikka silloin tällöin tarkastajan tutkimaan riskikohdat huolehdit siitä, että mahdollinen piileväkin vesivahinko huomataan ajoissa.

7. “Vesivahinko tulee aina kalliiksi”

Vesivahinkoja on on moneen junaan aina huonoon paikkaan kaatuneesta koiran juomakupista koko kerrostalon huuhtelevaan rikkoutuneeseen vesiputkeen. Näin ollen myös vesivahingon korjaamisen kustannukset liikkuvat hyvin laajalla alalla. Kannattaakin siis reagoida nopeasti ja olla heti yhteydessä joko isännöitsijään tai suoraan vakuutusyhtiöön.

Lue myös: Ota nämä huomioon, kun valitset remontille toteuttajaa!

EI SIIS SYYTÄ HUOLEEN

Me VV-Kuivauksella korjaamme niin pienen kuin isonkin vesivahingon alusta loppuun kunnolla tekemisen meiningillä. Tehdään yhdessä Suomesta turvallisten kotien maa!Lue lisää palveluistamme.
Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja hae!
Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Tags: