Vesivahinko – totta vai tarua?

Vesivahinko – totta vai tarua?

Vesivahinko voi tapahtua missä tahansa, kenelle tahansa. Se tapahtuu usein yllättäen ja herättää ymmärrettävästi huolta, epävarmuutta ja pelkoakin. Vesivahinkoihin ja niiden korjaamiseen liittyy myös monia kysymyksiä ja väärinkäsityksiäkin, joten otimme tähän postaukseen seitsemän vesivahinkoihin liittyvää myyttiä murrettavaksi!

7 VESIVAHINKOIHIN LIITTYV√Ą√Ą MYYTTI√Ą

1. ‚ÄúJoudun muuttamaan evakkoon.‚ÄĚ

Vesivahinko ei aina tarkoita sitä, että omasta kodista on poistuttava korjauksen ajaksi. Jos kyseessä on esimerkiksi omakotitalon toisen WC:n vuotanut lattiakaivo, voidaan tila joissain tapauksissa eristää ja kuivata samalla, kuin elämä talossa jatkuu. Me VV-Kuivauksella pyrimme mahdollisimman hyvin siihen, että voit asua kotonasi myös remontin aikana.

2. ‚ÄúRakenteisiin j√§√§ piilevi√§ kosteusvaurioita.‚ÄĚ

Etenkin viime vuosina kosteusvauriot ja sisäilmaongelmat ovat olleet laajalti esillä. Ei olekaan siis ihme, että pelko piilevästä homeesta jää kaivertamaan mieltä ja pitää hereillä öisin. Huoli pois, kunnolla tehtynä kosteuskartoitus ja -korjaus varmistavat vaurioituneen materiaalin poistamisen ja homeettoman, terveellisen kodin.

3. ‚ÄúSamalla joudutaan uusimaan paljon ja tekem√§√§n kaikki uusiksi.‚ÄĚ 

Ennen perusteellista kosteuskartoitusta on päällepäin mahdotonta sanoa, kuinka suuresta urakasta onkaan kyse. On helppo maalailla kauhukuvia siitä, kuinka astianpesukoneen kastellessa keittiön, joutuu pian valitsemaan uutta parkettia makuuhuoneeseen ja vessan kaakeleita. Kun vahinkoon reagoidaan nopeasti, päästään pienemmällä uusimisella.

4. ‚ÄúKerke√§√§h√§n tuon huomennakin…‚ÄĚ

Vesivahinkoihin jos johonkin ei päde edellä mainittu lausahdus, vaan juurikin aika on valttia kun rajataan vesivahinkoja. Mitä nopeammin tartut toimeen ja soitat kosteuskartoittajan paikalle, sitä parempi. Ei siis kannata jäädä odottaa seuraavaan arkipäivään tai edes aamuun, jos huomaat vettä lattialla.

5. ‚ÄúKes√§ kyll√§ kuivaa sen, mink√§ kasteleekin!‚ÄĚ

Ajan mittaan vesilasissa oleva vesi haihtuu kokonaan jättäen vain tyhjän lasin, mutta rakennusten kanssa asia ei ole näin yksinkertainen. Kun vesi pääsee kastelemaan useita kerroksia rakenteista, ne eivät kuivu sisältä itsestään, vaikka pinta vaikuttaisikin asettuneen. Kun epäillään vesivahinkoa, kannattaa aina tehdä riittävän perusteellinen kartoitus sen todellisesta tilasta, jotta tilanne päästään korjaamaan mahdollisimman nopeasti.

6. ‚ÄúVesivahinkoa ei voi est√§√§ tai aavistaa mitenk√§√§n.‚ÄĚ

Vesivahinkoja ei näe kristallipallosta tai taivaan tähtikuvioista, mutta niiden todennäköisyyteen voi vaikuttaa omalla varautumisella. Huolehtimalla ja tarkastamalla vesiputkien ja kodinkoneiden liitoskohdat, uusimalla tai huoltamalla lämmitysjärjestelmän, tekemällä putkiremontin ajoissa, sulkemalla vesihanat mökkiviikonlopun ajaksi ja tilaamalla vaikka silloin tällöin tarkastajan tutkimaan riskikohdat huolehdit siitä, että mahdollinen piileväkin vesivahinko huomataan ajoissa.

7. ‚ÄúVesivahinko tulee aina kalliiksi‚Ķ‚ÄĚ

Vesivahinkoja on on moneen junaan aina huonoon paikkaan kaatuneesta koiran juomakupista koko kerrostalon huuhtelevaan rikkoutuneeseen vesiputkeen. Näin ollen myös vesivahingon korjaamisen kustannukset liikkuvat hyvin laajalla alalla. Kannattaakin siis reagoida nopeasti ja olla heti yhteydessä joko isännöitsijään tai suoraan vakuutusyhtiöön.

EI SIIS SYYT√Ą HUOLEEN

Me VV-Kuivauksella korjaamme niin pienen kuin isonkin vesivahingon alusta loppuun kunnolla tekemisen meiningillä. Tehdään yhdessä Suomesta turvallisten kotien maa!

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat kirjoituksemme:
Mitä tehdä, jos kotona tapahtuu vesivahinko?
Ota nämä huomioon, kun valitset remontille toteuttajaa!


Lue lisää palveluistamme.
Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja hae!
Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Tags: