Vesivahingon kuivaus ja korjaus Jyväskylä

Hajosiko pesukone ja nyt lattia lainehtii vedestä? Vesivahinko osuu kohdalle usein silloin, kun sitä vähiten osaisi odottaa.

 

Vesivahingon jälkeen on kuitenkin mahdollista palata nopeastikin normaaliin elämään – VV-Kuivaus tekee kodistasi jälleen asumiskuntoisen.

Vesivahingon sattuessa toimi ripeästi

 

Vesivahingon sattuessa on toimittava heti lisävahinkojen välttämiseksi. Mikäli huomaat suuria määriä vettä lattialla tai putkirikon, on tärkeää saada vedentulo loppumaan ja estää veden valuminen kiinteistön rakenteisiin. Mahdollisuuksien mukaan, sulje vesijohdon pääsulku ja kuivaa kastunut alue mahdollisimman kuivaksi. Hana on hyvä pitää suljettuna niin kauan, kunnes vesivahingon laajuus ja sen aiheuttaja on selvinnyt. Mitä nopeammin pystyt reagoimaan, sitä vähäisemmäksi jäävät myös vahingot.

 

Kun olet saanut suurimmat vedet kuivattua ja veden tulon loppumaan, ota yhteyttä vesivahinkojen korjauksen ammattilaiseen, huoltoyhtiöön tai isännöitsijään. Saat heiltä lisäohjeita akuuttiin tilanteeseen. Omalle vakuutusyhtiölle on myös hyvä ilmoittaa vahingosta mahdollisimman pian.

Vesivahingon kuivaus ja korjaus vaiheittain

vesivahingon korjaaminen

1. Kosteuskartoitus

 

Vesivahingon laajuus tutkitaan heti alkuun kosteuskartoituksen avulla. Samalla selvitetään myös, mistä vesivahinko on saanut alkunsa. Kosteuskartoitus on mahdollista tilata suoraan VV-Kuivaukselta tai vakuutusyhtiösi kautta. Vakuutusyhtiön kautta tilatessasi, on hyvä mainita meidät kartoittajaksi, niin pääsemme aloittamaan työt hyvinkin nopeasti. Yleensä näin toimiessa myös kulut hoituvat kätevästi vakuutuksen kautta.

 

Kosteuskartoituksia tekevät pätevöityneet kosteudenmittaajamme, joilla on asianmukainen PKM-tutkinto suoritettuna. He käyttävät mittauksissaan laadukasta, nykyaikaista mittauskalustoa, jonka avulla laaditaan kirjallinen raportti kartoituksesta. Raporttia apuna käyttäen teemme korjaussuunnitelman vaurioituneeseen alueeseen.

vesivahingon korjaaminen

2. Purkutyöt

 

Suuremmissa vesivahingoissa vesi on mitä todennäköisimmin päässyt imeytymään myös rakenteisiin. Silloin purkutyöt ovat korjauksen kannalta välttämättömät, jotta vaurioituneet rakenteet saadaan uusittua. Ammattilaisemme arvioivat rakenteiden avauksen yhteydessä vesivahingon lopullisen laajuuden ja sen, mitkä rakenteet on mahdollista säilyttää ja mitkä on tarpeen uusia.

 

Suoritamme purkutyöt muuta asuntoa kunnioittaen ja suojaamme käsiteltävän alueen aina huolellisesti, estäen rakennuspölyn leviämisen muualle kiinteistöön. Purkutöiden jälkeen kaikki kastuneet alueet desinfioidaan, jotta erilaisten mikrobi-, bakteeri- ja homekasvustojen muodostuminen estyy. Purkutöiden päätteeksi huolehdimme rakennusjätteiden lajittelusta ja asianmukaisesta hävittämisestä.

 

Säilytämme mahdollisuuksien mukaan asunnon tai kiinteistön käytön normaalina myös purkutöiden aikana. Rajaamme vesivahinkoalueen, jolloin kiinteistön muita osia voi käyttää entiseen tapaan. Mikäli kyseessä on kovin laaja vesivahinko, eikä tiloja ole mahdollista käyttää korjauksen aikana, autamme mielellämme väliaikaisen asumisjärjestelyn hankkimisessa.

vesivahingon kuivaaminen

3. Vesivahingon kuivaus

 

Ennen rakenteiden ja pintojen uusimista on vahinkoalue kuivattava huolellisesti siirtämällä kosteus pois rakenteista. Ammattilaisemme huomioivat aina kuivattavan kohteen käyttötarkoituksen sekä rakenteet valitessaan sopivaa kuivausmenetelmää vahinkoalueelle. Käytössämme ovat nykyaikaiset kuivauskoneet, joiden käytöstä aiheutuu vain vähäisiä melu- ja asumishaittoja.

 

VV-Kuivauksen ammattilaiset pitävät tarkastusmittauksilla huolen, että tila on kuivunut ennen korjaustoimenpiteitä ja pintamateriaalien laittoa. Tarkastusmittaukset tehdään, kohteesta riippuen, noin parin viikon välein. Mittaustulokset kirjataan arkistoitavaan mittauspöytäkirjaan, joka toimitetaan asiakkaalle tarpeen mukaan.

vesivahinko kylpyhuone

4. Vesivahingon korjaus

 

Huolellisen kuivauksen ja tilojen desinfioinnin jälkeen aloitetaan korjausrakentaminen. VV-Kuivaus toteuttaa niin pienet kuin suuremmatkin korjausrakentamiset ammattitaidolla, asiakasta kuunnellen. Kerro toiveesi, niin mietitään yhdessä juuri teille sopiva ratkaisu ja me hoidamme työn loppuun.

Tavoitat meidät vuoden jokaisena päivänä

Oli kyseessä mikä tahansa vesivahinkoihin liittyvä asia, ole rohkeasti yhteydessä meihin. Meille on tärkeää pitää kiinni lupauksistamme – hoidamme sovitut asiat luotettavasti ja joustavasti koko Jyväskylän alueella. Tavoitat meidät vuoden jokaisena päivänä, kaikkina vuorokauden aikoina.

Tutustu myös näihin

kylpyhuoneremontti 1

Vesivahingot – totta vai tarua?

Joutuuko vesivahingon tieltä muuttamaan evakkoon? Tuleeko vesivahingon korjaaminen kalliiksi? Jääkö rakenteisiin kosteutta? Otimme seitsemän vesivahinkoihin liittyvää myyttiä murrettavaksi blogissamme!

vesivahinko vv-kuivaus

Kuinka voimme auttaa?

Asiakkaitamme ovat vakuutusyhtiöt, isännöitsijät, kaupungit, kunnat, yritykset ja yksityishenkilöt. Korjaamme ja kuivaamme kunnolla tekemisen meiningillä niin pienen kuin isonkin vesivahingon.

vesivahinko kylpyhuone

Kylpyhuoneremontti edessä?

Olemme purkaneet ja kuivattaneet lukemattomat määrät kosteusvaurioista kärsineitä kylpyhuoneita, joten päätimme auttaa ihmisiä laittamaan kylpyhuoneet kerralla kuntoon. Kuinka kylpyhuoneremontti kanssamme etenee?