Vaihtelevia työmaita ja yhteishengen luomista – työnjohtajan työ on mielenkiintoista hommaa

Lassi Ahonen on juuri ennen haastattelua saapunut asiakkaan luota katsomasta avattavaa seinää. Vain muutama tunti aiemmin asiakas pirautti ja jyväskyläläinen työnjohtajamme kipaisi katsastamaan, millaisesta työstä on kyse. Työnjohtajan puhelin saattaakin pirahtaa missä vaiheessa päivää vain, sillä VV-Kuivauksella ei ole myyjiä välissä, vaan asiakas saa yhteyden suoraan työnjohtajaansa. Mutta työnjohtajan työ ei ole pelkästään puhelimeen vastaamista ja asiakastapaamisia. Tätä kaikkea Lassin arkeen sisältyy:

Monenlaisia työmaita, koordinointia ja vaihtelevia haasteita

Kaikki työmaat ovat erilaisia, ja ne tuovat mukanaan usein monenlaisia uusia haasteita. Rakennusinsinööriksi valmistunutta Lassia kiinnosti juuri tekemisen monipuolisuus. Neljä vuotta VV-Kuivauksen remmissä viihtynyt Lassi onkin ehtinyt nähdä monenlaisia työmaita: huoneisto- ja kylpyhuoneremontteja, linjasaneerauksia, valesokkelin korjauksia – ja paljon erityisesti vahingon korjauksia.

– Kyllästyn herkästi, jos tehdään pitkään samaa hommaa. Uudet haasteet kiehtovat. Aina kun vähän saa haastetta, niin on mukavampi tehdä hommia, Lassi kertoo.

Monipuolisten työmaiden lisäksi työnjohtajan työhön kuuluu myös monipuolisia tehtäviä. Kun asiakas ottaa yhteyttä VV-Kuivaukseen kysyäkseen remontista, kohtaa asiakas ensimmäiseksi työnjohtajan. Työnjohtaja käy yleensä kohteella asiakkaan kanssa läpi remonttitarpeet ja tekee tarjouslaskijan kanssa työstä tarjouksen.

– Tämän jälkeen pallottelemme tiimissä, kuka on paras asiantuntija kyseiseen projektiin ja suunnitellaan, missä aikataulussa mitäkin tapahtuu: milloin aloitamme suojauksilla ja purkutöillä, milloin mahdollisen kuivauksen jälkeen päästään tekemään remonttia, milloin tarvikkeiden tulee olla remonttikohteessa ja kuka hoitaa mitäkin, Lassi luettelee.

Jotta remontti on asiakkaalle mahdollisimman vaivaton, kaiken remonttiin liittyvät palvelut saa VV-Kuivaukselta ja sama työnjohtaja vastaa työmaasta projektin alusta loppuun. Osa töistä tehdään alihankintana, ja työnjohtaja vastaa myös näiden töiden toteutuksen ja laskutuksen koordinoinnista. Aikamoista orkesterin johtamista siis!

Lue lisää alkukartoituksesta työnjohtajan kanssa: Onnistunut remontti alkaa tapaamisella työnjohtajan kanssa – remonttikartoitus kannattaa hyödyntää

Työnjohtajan työ vaatii myös hyviä viestinnän taitoja, sillä tässä työssä ihminen on kaiken keskiössä

Työnjohtaja on VV-Kuivauksella tiimin pelinrakentaja, joka tukee yhteen hiileen puhaltavan joukkueemme muita pelureita ja johtaa työt lämpimän jämäkästi maaliin yhdessä tiimin kanssa. Pelinrakentajana työnjohtajalla onkin tärkeä rooli paitsi projektien vetämisessä, myös tiimin ryhmähengen vaalimisessa. Mutta tässäkään hommassa työnjohtaja ei ole yksin.

– Nyt on menossa koulutus, kuinka annetaan tiimin jäsenille palautetta. Tässä päästään vähän syvemmälle työntekijöiden ajatuksiin ja sitä kautta pystytään luomaan lisää yhteishenkeä. Palautetta saadaan näin myös johdon suuntaan, että saadaan tärkeää molemminpuoleista palautteenantoa. Sitä tällä hetkellä hiotaan, Lassi avaa koulutusta.

– Meillä on aina ollut oma suora tyyli, että aina keskustellaan ja käydään asioita läpi aktiivisesti. Tätä pyritään nyt entisestään parantamaan.

Jyväskylän porukka onkin tiivis, eikä esimerkiksi taannoisia pikkujouluja jättänyt väliin kuin yksi tiimin jäsen – hänkin harmillisen esteen takia. Lassi muistuttaa, että välillä työkavereiden kanssa on hyvä miettiä muitakin kuin työasioita.

– Näkemykseni työnjohtajana on, että mitä parempi fiilis työntekijällä on, sitä tehokkaammin tehdään töitä. Eihän kukaan paskalla fiiliksellä halua mitään tehdä, Lassi toteaa.

Työnjohtaja on usein myös asiakkaan ensimmäiseksi kohtaama Violetin tiimin jäsen, joten varsinkin vahinkotapauksissa vaaditaan hyvää viestinnän pelisilmää ja aktiivista otetta projektin edetessä.

– Yleensä asiakkaan kanssa sovitaan, kuinka paljon projektin aikana viestitään. Moni toivoo paljon tilannepäivityksiä, joillekin riittää vähempi. Aktiivisesti viestinnästä kiitetään, kun asiakkaan ei tarvitse olla epävarmuudessa.

Lue myös: “VV-Kuivauksen toimintamalli teki elämästä paljon helpompaa”

Kuinka pikkulapsiarjen ja työnjohtajan työn yhdistäminen onnistuu Violetissa tiimissä?

Lassilla on työnjohtajan roolin lisäksi maailman tärkein rooli: isänä toimiminen perheen alle kouluikäiselle naperolle. Perhe-elämä, pieni lapsi ja työ – täysi ruuhkavuosipaketti. Kuinka näiden yhdistäminen onnistuu Violetissa tiimissä?

– Lähes kaikilla on meidän johtoportaassa lapsia, joten täällä tiedetään kyllä hyvin, mitä se tarkoittaa. Työ joustaa hyvin, jos lapsi on vaikka kipeä tai on neuvolakäyntiä. Toisaalta sitten joustetaan itse myös toiseen suuntaan. Se on reilu meininki, Lassi pohtii.

– Itse koen että olen hyvin saanut yhdistettyä työn ja perhe-elämän, hän hymyilee.

Etsimme jatkuvasti uusia tekijöitä vakaasti kasvavaan joukkueeseemme, jossa pelaaja on ratkaisijan roolissa. Vaalimme hyvää meininkiä ja haluamme olla myös sosiaalisesti vastuullinen työpaikka. Sopisiko violetti paita sinulle? Katso avoimet työpaikkamme ja hae mukaan huippujoukkueeseen! 💜