Onnistunut remontti alkaa tapaamisella työnjohtajan kanssa – remonttikartoitus kannattaa hyödyntää

Oli kyseessä sitten liiketilan vahinkosaneeraus, kodin ilmeen päivitys tai mitä tahansa tältä väliltä, aloitamme remontin kuin remontin remonttikartoituksella asiantuntevan työnjohtajamme kanssa. Tämä on osa violetin tiimimme kunnolla tekemisen meininkiä, jolla remontin laadukas ja sujuva läpimeno varmistetaan. Mutta mitä kartoituksessa käytännössä tapahtuu? Jyväskylän toimipisteemme työnjohtaja Lassi Ahonen kertoo nyt, mitä tapaaminen työnjohtajan kanssa sisältää ja kuinka remonttitarjous VV-Kuivauksen kanssa muotoutuu!

Näin remonttikartoitus työnjohtajan kanssa etenee

Kun remontin tarve ilmenee, moni remonttia kilpailuttava saa remonttifirmojen tarjoukset arvioitavakseen tapaamatta myyjää välttämättä ollenkaan. Ei siis ihme, että remontin edetessä syntyy usein yllätyksiä. Monenlaisia remontteja koettuamme olemme VV-Kuivauksella tulleet tulokseen, että paras tapa varmistaa laadukas remontti alusta loppuun on perusteellinen kartoitus asiantuntevan remontoinnin ammattilaisen kanssa. Siksi violetti tiimi syventyy remonttiisi jo tarjousvaiheessa:

– Kun olet meihin yhteydessä, yhteydenottosi välitetään aina suoraan projektiisi sopivimmalle työnjohtajalle, joka kontaktoi sinut mahdollisimman nopealla aikataululla. Meiltä ei siis soittele sinulle myyjä vaan remonttiisi kiinnitetty työnjohtaja, joka sopii kanssasi tapaamisen alkukartoitusta varten, Ahonen kertoo.

Remontin alkukartoituksessa työnjohtaja tapaa sinut aina remonttikohteessa. Hän käy kanssasi läpi tilat, remontin tarpeet ja toiveesi työstämme. Kohtaaminen paikan päällä on äärimmäisen tärkeää, jotta saamme mahdollisimman tarkan kuvan remonttitarpeista. 

– Pystymme antamaan heti paikan päällä karkean arvion remontin hinnasta ja aikataulusta, mutta painotamme, että loppuviimein sitova hinta täytyy laskea tiimin kanssa. Aikataulut pystyy jo alkukartoituksessa arvioimaan melko tarkkaan, jos yllätyksiä, kuten kosteutta tai asbestia, ei tule, Ahonen toteaa.

Lue myös: Vesivahinko ja mittava remontti: ”Hinta-arviossa pysyttiin, ihan ihmeellistä!”

Remonttikartoituksen perusteella tehdyssä tarjouksessa kerrotaan mahdolliset yllätysten paikat

Tarjouksessa pyrimme mahdollisimman läpinäkyvään ja selkeään projektin erittelyyn. Kerromme esimerkiksi mahdolliset yllätysten paikat, jotta saat kattavan kuvan siitä, mitä tarjous pitää ja toisaalta mitä se ei pidä sisällään.

– Tämä käytäntö on saanut positiivista palautetta, ja asiakkaat arvostavat selkeää viestintää. Itsekin jos teettäisin remonttia, haluaisin tietää tarkasti, mitä projekti vaatii itseltä ja millainen budjetti siihen tulee varata. On hirvittävän ikävä yllätys, jos remonttifirma yllättäen nostaakin hintaa, eikä sellaiseen ole varauduttu, Ahonen pohtii.

Violetti tiimimme hoitaa remontit avaimet käteen -periaatteella, joten saat kaikki remonttiin kuuluvat palvelut halutessasi kauttamme. Koska esimerkiksi putki- ja sähkötyöt tehdään alihankintana, työnjohtajasi pyytää alihankkijoilta hinnat etukäteen ja saat näistä tarjouksessa tarkat erottelut. Käytämme VV-Kuivauksen luotettuja kumppaneita, joten remontti tulee kauttaaltaan tehtyä vaatimallamme taatulla laadulla.

Lue myös: Kokemuksia: Seinäjoki Scandic -hotellin vesivahinkosaneeraus tehtiin asiakkaita häiritsemättä

Työ aloitetaan joustavasti tarpeesi mukaan

Jos hyväksyt tarjouksen, lähdemme yhdessä tiimimme kanssa miettimään, ketkä ovat parhaita asiantuntijoita kyseiseen projektiin. Remonttikartoituksen ansiosta pystymme jo tässä vaiheessa rakentamaan parhaan tiimin remonttiasi varten. Tämän jälkeen sovimme kanssasi remontin aloituksesta sekä remonttiin liittyvistä käytännön seikoista, kuten kohteessa kulkemisesta ja viestinnästä remontin aikana.

– Meillä on melko joustavat aikataulut ja vasteaikamme on parhaimmillaan kolme päivää, mikä on vakuutusyhtiöiden vaatimus remonttikumppaneilleen. Meille kaikki asiakkaat ovat tasavertaisia ja tarjoamme nopeat vasteajat myös muille kuin vakuutusasiakkaille, mutta tietenkin sovimme aikataulut tapauskohtaisesti ja joustavasti aina asiakkaan tarpeiden mukaan, Ahonen kertoo.

Kun aikataulu on selvillä, remonttitiimisi käy pitämässä kanssasi aloituspalaverin kohteella. Aloituspalaverissa suunnitellaan, kuinka suojaukset ja alipaineistukset hoidetaan ja millaisia materiaaleja remontissa käytetään. Tämän jälkeen tehtäväksesi jää vain pintamateriaalien valinta. Apua materiaalivalintoihin saat paikallisilta laattaliikkeiltä, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Tarvittaessa he piirtävät kohteesta myös 3D-mallit. 

– Joskus vahinkotapauksissa materiaalitkin jätetään meille päätettäviksi, ja sitten tehdään työtä käskettyä ja valitaan alkuperäisiä materiaaleja vastaavat pinnoitteet. Meiltä löytyy apu myös muuttohommiin, jos asiakkaalla on tähän tarve. Jos siis remontissa haluaa päästä helpolla, meidän kanssa se onnistuu.

– Sitten istutaan purkumiehen kanssa konttorilla koneen ääreen ja suunnitellaan seuraavat askeleet. Tämän jälkeen miehet hakevat suojavehkeet mukaan ja lähtevät kohti asuntoa. Yleensä meillä on tässä kohtaa kohteelle jo avaimet, ettei asiakkaan tarvitse tulla paikalle. Tehdään avaimet käteen -periaatteella ihan oikeasti, Ahonen nauraa.

Lue myös: Mietityttääkö remontin rahoitus? Kokeile lainalaskuria!

Kysyminen ei maksa mitään

Miksi ilmainen remonttikartoitus kannattaa ehdottomasti hyödyntää? Tärkein syy on laatu. Varhaisen remonttikartoituksen ansiosta remontti nimittäin hoituu varmasti laadukkaasti alusta loppuun, eikä projektin hintaan tule yllätyksiä.

– Me ei välttämättä olla se halvimman tarjouksen antava remonttiyritys, mutta ollaan laadukas ja asiakaslähtöinen. Pyrimme aina antamaan mahdollisimman tarkan ja perusteellisesti mietityn tarjouksen, mikä takaa, ettei yllätyskuluja synny.

– Jos remontti on mielessä, niin kysyminen ei maksa mitään. Käydään paikan päällä katsomassa ja juttelemassa ilman ostopakkoa, Ahonen hymyilee.

Me VV-Kuivauksella hoidamme niin pienen kuin isonkin remontin alusta loppuun kunnolla tekemisen meiningillä. Jos remontti on mielessäsi, kannattaa ilmainen remonttikartoitus asiantuntevan työnjohtajamme kanssa hyödyntää. Ota yhteyttä tai lue lisää remonteistamme! 💜

Tarvitsetko apua vesivahingon kanssa? Ei hätää – palvelemme 24/7!