Torjuntavoitto vuodesta 2023 – Violetti tiimi uuteen kauteen entistäkin kovemmalla NPS-luvulla

Viime vuonna koettiin jälleen epävakaita aikoja ja myllerryksiä globaalissa mittakaavassa. Rakennusalan alho ja talouden tilanne haastoi osaltaan myös VV-Kuivausta, kun remontointi-innokkuus hiipui ympäri maan. Joukkueen tunnelma on kuitenkin kaikkea muuta kuin lannistunut. Mitä vuodesta 2023 jäi käteen ja mitä Violetille tiimille kuuluu vuonna 2024, toimitusjohtaja Janne Haapamäki?

Vuosi 2023 toi haasteita, mutta vakuuttava tekeminen mahdollisti torjuntavoiton 

Vuosi 2023 koetteli Violettia joukkuetta, mutta talouden heilahtelusta huolimatta VV-Kuivauksen kapteeni Janne Haapamäki on tyytyväinen viime vuoden tulokseen. Vaikka joukkue kohtasi taloudellisia haasteita, ei liikevaihto tipahtanut suuresti vaan koko organisaation tasolla päästiin toissa vuoden tasolle.

– Pidimme kannattavuuden hyvällä tasolla ja saavutimme siinä tavoitteemme. Kaiken kaikkiaan liikevaihto tipahti 7 %, mutta osin liikevaihdon laskua oli strategisesti ennustettukin. Markkinan vuoksi tapahtunutta muutaman prosentin putoamista voi kyllä pitää kovana torjuntavoittona, Janne iloitsee.

Hän uskoo vahvasti, että tiimin nykyinen menestys ja tulevaisuuden kasvutavoitteet saavutetaan määrätietoisella tekemisellä sekä vahvoilla yhteistyökumppanuuksilla. Siksi joukkue ei haastavana kautenakaan unohtanut tärkeää kehitystyötä.

– Havaitsimme esimerkiksi, että palautteenantoon pitää panostaa enemmän. Järjestimmekin koko työnjohdolle viime vuonna palautekulttuurivalmennuksen, joka sitoutti porukan hienosti! Porukka otti ohjat omiin käsiinsä ja alkoi käyttää oppeja jo valmennuksen aikana. Tämä synnytti terveen kilpailuaseman eri toimipisteiden välillä ja kiritti palautteen antamista, Janne kertoo.

– Nyt tätä palautekulttuuria pitää vaalia, että siitä tulee arkeen pysyvä toimintatapa. Tämä antaa hyvät eväät kehittää toimintaa eteenpäin myös tulevaisuudessa ja turvaa sen, että homma rokkaa edelleen.

Lue myös: Näin me VV-Kuivauksella huolehdimme työntekijöistämme

Kehitystyö on kantanut hedelmää ja näkyy nyt niin eNPS:n kuin NPS:n huippulukuina

Esimiestyöhön ja työntekijöihin panostaminen kuuluu VV-Kuivauksen ydinarvoihin ja on merkittävä osa myös viime vuonna käyntiin polkaistua tärkeää vastuullisuustyötä. Työ onkin kantanut hedelmää, ja eNPS-luku, eli työntekijöiden tyytyväisyydestä kertova luku, nousi entisestään viime vuoden mittauksessa. Kun 30 pisteen määrää pidetään jo hyvänä lukuna, ovat VV-Kuivauksen 56 pistettä erinomainen onnistuminen.

– Saimme yli 90 % vastausprosentin, joten uskallamme luottaa lukuihin. Tämä tukee ajatusta siitä, että meillä on hyvä meininki ja jengi viihtyy, tyytyväinen toimitusjohtaja kertoo.

Myös asiakastyytyväisyydestä kertova NPS-lukema oli viime vuoden mittauksissa huippuluokkaa: 76. Siitä kelpaa olla ylpeä koko VV-Kuivauksen joukkueen.

– Kun luvun takaa löytyviä vastauksia tarkastelee, niin on se huikean siistiä miten saadaan palautetta meidän työntekijöiden ystävällisyydestä. Se kuvastaa tarvetta, mikä hädän hetkellä vesivahingon keskellä on ja kertoo siitä, että meidän porukka sitoutuu VV-Kuivauksen arvoihin, Janne kertoo.

– Näin hyvät tulokset antavat vahvan selkänojan ja toki paineen siihen, että pidetään sama meno myös tulevaisuudessa. Joka päivä nöyrin mielin haalarit päälle ja hommiin!

Kurkkaa myös referenssejä: Näin kunnolla tekemisen meininki näkyy asiakkaillemme

Tänä vuonna tavoitellaan entistäkin vahvempaa peliä erityisesti Jyväskylästä ja Lahdesta

Viime vuoden suurimpia kohokohtia oli tietysti yrityskauppa, jossa Jyväskylän ja Lahden toimipisteet liittyivät osaksi VV-Kuivauksen konsernia. Yrityskauppa yllätti työmäärällään, mutta yhteinen matka on alkanut hyvin. 

– Vaikka yrityskauppa oli haastava, selviydyimme siitä hyvin ja näemme kasvupotentiaalia uusilla markkinoilla. Tulevien vuosien tavoitteena on säilyttää nykyiset yhteistyökumppanuudet ja kasvattaa niitä entisestään, Janne kertoo.

Tulevaisuuden ennustaminen on erityisesti vahinkosaneerausalalla haastavaa. Janne paljastaakin, että jos haastattelu olisi tehty viikkoa aiemmin, olisi tulevan vuoden tuomisia odotettu jännityksellä. Huominen on aina arvaamaton vahinkosaneerausalalla, mutta vuosi on alkanut hurjien pakkasten ja nopean lauhtumisen takia kiireisesti.

– Pakkasten aiheuttamat putkirikot ovat tuoneet hirveän paljon työtä. Ikävillä vahingoilla on näin myös hopeareunus: ne luovat myös työtä ja työpaikkoja. Toisten epäonni tuo meille turvallisuutta tähän talveen, Janne pohtii. 

– Tämä vuosi tulee varmasti olemaan rakentamiselle edelleen vaikea vuosi. Toivomme, että saadaan luotua lisää työpaikkoja ympäri Suomen.

Lue myös: Jäätyneet putket muodostavat vesivahinkoriskin – näin ehkäiset jäätymisestä johtuvan vesivahingon 

Me VV-Kuivauksella korjaamme niin pienen kuin isonkin vesivahingon alusta loppuun kunnolla tekemisen meiningillä. Tutustu palveluumme: Vesivahingon kuivaus ja korjaus. Etsimme myös jatkuvasti uusia tiimipelaajia joukkueeseemme. Katso avoimet työpaikat: Meille töihin! 💜

Tarvitsetko apua vesivahingon kanssa? Ei hätää – palvelemme 24/7!