Näin me VV-Kuivauksella huolehdimme työntekijöistämme

Näin me VV-Kuivauksella huolehdimme työntekijöistämme

Olit sitten rakennustyöntekijä tai työnjohtaja, meillä on sinulle hyviä uutisia: vuonna 2022 VV-Kuivauksen strategiaa ohjaavat työntekijöiden hyvinvointi ja tyytyväisyys. Mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Minkälaisia toimenpiteitä tullaan tekemään, jotta työnjohtajien ja rakennustyöntekijöiden hyvinvointi pysyy jatkossakin mahdollisimman hyvänä?

Vuoden 2021 alussa VV-Kuivauksella oli töissä 110 työntekijää, kun vuoden 2022 alussa luku on kasvanut noin 140:een. Uudet toimipisteet Tampereella ja Lahdessa sekä muiden kaupunkien aseman vakiintuminen näkyvät työn ja tekijöiden määrän kasvuna. Vuonna 2021 toimeksiantoja oli koko yrityksen tasolla liki 6 000.

Voimakkaasta kasvusta huolimatta VV-Kuivauksella ei säästellä työntekijöiden hyvinvoinnista tai tyytyväisyydestä. Työssä onnistumisen tukemisen lisäksi violetissa joukkueessa huomio kiinnitetään myös työntekijöiden fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.

Kaikki lähtee siitä, että mahdollistetaan kohtaamisia ja kuunnellaan työntekijöitä. Järjestäydytään siinä, että pidetään säännöllisemmin palavereita ja että työnjohtajat jalkautuisivat entistä enemmän työmaille tapaamaan porukkaa. Mennään, moikataan ja kysytään, mikä meininki, sanoo VV-Kuivauksen toimitusjohtaja Janne Haapamäki.

Violetin joukkueen vahvuus löytyy sen tekijöistä ja yhteishengestä. Toisten kunnioittaminen ja arvostaminen on yksi yritystä kannattelevista peruspilareista. Kohtaamisten arvo korostuu saneerausalalla, jossa työtä tehdään paljon itsenäisesti työmaalla ja toimistolla.

– Tavoittelemme entistä vahvempaa yhteisöllisyyden tunnetta itsenäiseen työhön. Kun kohtaamme toinen toisiamme ja osallistamme arkiseen tekemiseen, sieltä nousee asioita myös kehitystyöhön ja juuri niitä haluamme työstää.

Terveyttä, onnistumisia, uuden oppimista ja arjen tasapainoa

VV-Kuivauksen kunnolla tekemisen meininkiin on aina liittynyt paitsi korkealaatuinen osaaminen, mutta myös jatkuva kehittyminen. Työ tarjoilee uutta kokeneemmallekin tekijälle, mutta nyt kehittymiselle halutaan tarjota myös oma aikansa ja paikkansa.

– Kirjasimme kick off -teemaan henkilöstön kouluttamista. Koulutustarpeet voi kukin työryhmä määritellä keskenään, Haapamäki kertoo.

Kasvun tiellä myös hyvän perusarjen tekemistä halutaan vaalia:

– Työhyvinvointi on moninainen asia. Meille se tarkoittaa hyvää työarkea, mutta myös laadukasta palautumista. Siksi tarjoamme paitsi laadukkaat työvälineet ja -vaatteet myös mahdollisuuksia liikuntaan, kulttuuriin ja kattavaan työterveyteen.

– Olemme myös tarkkoja siitä, että kunkin työntekijän viikkotunnit pysyvät 40:ssä, jotta palautumiselle jää riittävästi aikaa eikä kukaan työntekijöistä kuormitu liikaa.

VV-Kuivauksen työntekijöitä

Tässä rakennusalan huippujoukkueessa jokainen pelaaja on ratkaisijan roolissa. Etsit töitä nyt tai myöhemmin, verkostoidutaan jo nyt!

Lue lisää meistä ja katso avoimet työpaikkamme!
Sinua voisi kiinnostaa myös: Mihin suuntaan kuljemme? VV-Kuivauksen strategia 2022
Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.