Kannattaako valesokkeli korjata?

Kannattaako valesokkeli korjata?

Valesokkeli on riskirakenne, jonka päällä moni suomalainen rakennus on seisonut 1960-luvulta asti. Herää kysymys, kannattaako valesokkelin korjaaminen, jos tähänkin asti on selvitty? Vastaamme: kyllä kannattaa. Seuraavaksi perustelemme miksi.

Pidennä kotisi elinikää

Koti on paitsi elämämme isoimpia investointeja, on se myös elämämme tärkeimpiä paikkoja. Kun kodin terveys horjuu, myös käsityksemme turvasatamasta horjuu.

Valesokkeli on talon riskirakenne, jonka aiheuttamat ongelmat liittyvät talon sisältä, ulkopuolelta tai maaperästä kumpuavaan kosteuteen. Valesokkelitalo voi siis olla myös terve, mutta sen aiheuttaman riskin suuruudesta johtuen suosittelemme teettämään rakenteille kosteuskartoituksen sekä tarvittaessa korjaamaan tai ehkäisemään laajempia kosteusvaurioita.

Valesokkelin kätkemät ongelmat selviävät parhaiten, kun ammattilaiset tekevät perusteellisen katsauksen kotisi rakenteisiin. Katsauksen avulla pystymme ratkaisemaan valesokkelin mahdollisesti aiheuttamat ongelmat tai ennaltaehkäisemään ne taloosi sopivimmalla tavalla. Lumipalloefektimäinen talon kunnon rappeutuminen voidaan pysäyttää kerralla.

>> Mikä on valesokkeli ja mitä siitä pitäisi tietää? Lue kaikki tarvittava täältä!

Nosta kodin jälleenmyyntiarvoa

Jos valesokkelia ei korjata nyt, se todennäköisesti korjataan myöhemmin. 1990-luvulla valesokkelit todettiin riskirakenteeksi ja niiden käyttö kiellettiin. Sen jälkeen valesokkeleita on korjattu yhä enenevissä määrin ja asunnon ostajat ovat oppineet karttamaan niitä edessä häämöttävän remontin vuoksi.

Huonomaineinen valesokkeli voi korjaamattomana vaikuttaa ostopäätökseen ja siten laskea jälleenmyyntiarvoa. Valesokkelin korjaaminen maksaakin itsensä usein takaisin muun muassa jälleenmyyntiarvon noustessa, mikäli korjaustöiden kokonaiskustannukset eivät ylitä uudisrakentamisen arvoa.

Estä ajoissa terveydelliset haitat

Valesokkelin aiheuttaman kosteusvaurion isoin riski piilee sen aiheuttamissa terveydellisissä haitoissa. Lisääntynyt sairastelu, hengitysvaikeudet ja allergiset oireet voivat kertoa altistumisesta kosteuden aiheuttamalle homeelle tai asbestille. Oireet voivat olla ohimeneviä, mutta altistuminen voi johtaa myös pitkäaikaisiin vaivoihin. Ennaltaehkäisy tai tilanteeseen puuttuminen korjaustöillä kannattaa aina.

Mitä korjauksessa sitten tehdään? Valesokkelin korjauksella tuetaan talon rakenteita ja parannetaan sisäilman laatua. Mahdolliset kosteusvauriot voidaan helposti hoitaa saman remontin yhteydessä.

Kosteusvahinkoja ennaltaehkäisemällä tai niiden korjaamisella voidaankin saavuttaa erilaisia terveydellisiä hyötyjä. Meille on tärkeää, että sinä voit olla läheistesi kanssa koton turvallisin mielin. Me VV-Kuivauksella palautamme kotisi ennalleen, turvasatamaksi arjen keskelle.

Vaivaavatko valesokkelin riskit? Me poistamme huolesi! Lue lisää valesokkelin korjauspalvelustamme ja ota yhteyttä, niin laitetaan kotisi kuntoon!

VV-Kuivaus, valesokkelin korjaus

Lue lisää palveluistamme.
Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja hae!
Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.