Vesivahinko taloyhtiössä? Vastuullinen kumppani helpottaa isännöitsijän työtä

Kustannusten paisuminen ja rakennustöiden viivästyminen ovat stressaavia uhkakuvia monelle isännöitsijälle, kun etsitään korjausrakentamisen kumppania esimerkiksi vesivahingon sattuessa. Kun kyseessä on vieläpä taloyhtiössä syntynyt vahinko, synnyttää se asukkaissa monenlaisia tunteita – ja niihin saatetaan reagoida rajustikin. Paineet vahinkosaneerauksen onnistumiselle ja budjetissa pysymiselle ovat siis suuret! Vastuullinen korjausrakentamisen kumppani voi helpottaa isännöitsijän työtä valtavasti.

Vastuullinen kumppani vähentää niin isännöitsijän kuin valvojankin työmäärää


Kun taloyhtiöstä löytyy kosteusvaurio, tilat ovat vahingoittuneet tulipalon seurauksena tai vesivahinko on saanut lattiat tulvimaan ja tilanne on päällä, on monta rautaa tulessa. Tällöin luotettavan kumppanin kokeneet ammattilaiset voivat vähentää isännöitsijän työmäärää hoitamalla vahinkosaneerauksen laadukkaasti aina vahingon laajuuden kartoittamisesta loppusiivoukseen asti. Useiden alihankkijoiden kanssa koordinointiinkaan ei mene aikaa, sillä luotettujen kumppaniemme ansiosta saat kaikki remonttiin kuuluvat palvelut halutessasi kauttamme.

– Käytämme VV-Kuivauksella aina laadukkaiksi ja luotettavaksi todettuja kumppaneita, joten myös alihankkijoidemme tekemät osuudet tulevat kauttaaltaan tehtyä vaatimallamme taatulla laadulla, kertoo VV-Kuivauksen kapteeni Janne Haapamäki.

Koska vesivahinko taloyhtiössä herättää suuria tunteita ja toisinaan rajujakin reaktioita, on myös vastuullinen viestintä mielestämme ehdoton vaatimus sujuvaan yhteistyöhön. Pidämme niin asukkaat kuin isännöitsijän ajan tasalla remontin etenemisestä, eikä perään tarvitse kysellä. Lisäksi dokumentoimme työvaiheet aina valokuvaten. Voit siis rauhassa keskittyä omiin töihisi ja luottaa siihen, että remontti etenee suunnitelman mukaan, ja tarvittaessa dokumentteihin voidaan palata tarkistamaan työn vaiheita.

– Isännöitsijä saa meiltä aina myös oman yhteyshenkilön, jota voi kontaktoida aina, jos jokin mietityttää. Me haluamme olla aidosti kumppani, ja läpinäkyvä viestintä kuuluu siihen lähtemättömästi, Janne kertoo.

Jos siis kaipaat sujuvuutta taloyhtiön vahinkosaneerausprojektiin, saat korjausrakentamisen palvelut meiltä kirjaimellisesti avaimet käteen -periaatteella. Ja avaimista puheenollen, hallinnoimme avaimia tarkasti ja tiedämme aina, kuka työmaalla on ja milloin. 

Lue myös: Näin remontti etenee Violetin tiimin kanssa – kaikki yhdeltä ovelta 

Voit luottaa siihen, että työt tehdään ekologisesti ja terveydelle turvallisesti

Violetin tiimin työmaakäytännöt on suunniteltu niin, että ne eivät aiheuta sähköiskun vaaroja tai muita turvallisuusuhkia. Rakennuspölyn hallinta on myös keskeinen osa vastuullista työskentelytapaamme. Huolelliset suojaukset ja alipaineistus takaavat, että mikrobit ja muut epäpuhtaudet eivät pääse leviämään purkutyön aikana. Näin teemme remontin turvallisesti ja minimoimme terveysriskit.

– Mikrobien ja muiden epäpuhtauksien leviämisen estäminen on erityisen tärkeää moniasuntoisissa kiinteistöissä, sillä pahimmillaan epäpuhtaudet pääsevät leviämään asunnosta toiseen, Janne huomauttaa.

– Kun rakennuspölyn hallinnasta pidetään huolta laadukkaasti, eivät samassa rakennuksessa tai taloyhtiössä asuvat altistu riskeille. Tämä tuo isännöitsijällekin turvaa, kun voi luottaa siihen, että myös terveyden suhteen ollaan turvallisilla vesillä.

Ekologisesti kestävät toimintatapamme ja jätteiden huolellinen käsittely ovat myös osa Violetin tiimin kunnolla tekemisen meininkiä. Tämän ansiosta asiakkaat voivat luottaa siihen, että remontti toteutetaan paitsi ammattitaidolla myös kestävän rakentamisen periaatteiden mukaisesti.

Lue lisää:  Rakennuspölyn hallinta on osa laadukasta vesivahingon korjausta – näin sen teemme

Vastuullinen toimintamalli tuo turvaa taloudellisesti juuri nyt, mutta myös tulevaisuudessa

Tiedämme, että taloyhtiövahigoissa vakuutusyhtiöt käyttävät tyypillisesti suurempaa omavastuuta. Taloudellinen puoli onkin usein yksi suurimmista mietinnän kohteista niin taloyhtiön asukkaille, osakkaille, hallitukselle ja tietysti myös isännöitsijälle. Pelko siitä, että remontti avaa avoimen laskun VV-Kuivaukselle on kuitenkin turha.

– Voimme antaa hintahaarukan korjaustöistä heti arvioinnin yhteydessä ja kaikki saneeraukseen liittyvät maksut näkyvät tarjouksessa. Tämä tarkoittaa, että tarjouksemme ei välttämättä ole se halvin, mutta takaa että hinta ei yllättäen matkan varrella pompsahda. Jos jotain uutta rakennustöiden yhteydessä ilmenee, mahdollisista lisäkustannuksista neuvotellaan aina erikseen. Yllätyslaskuja meiltä ei koskaan tule, Janne toteaa.

Violetti joukkue on myös vakuutusyhtiöiden hyväksytty kumppani, mikä  tarkoittaa muun muassa sitä, että vahingonkorjaukseen kuuluvat työt sekä materiaalit on jo kilpailutettu perinpohjaisesti ja hinnoittelut sekä korjaukseen kuuluvat työt ovat selvillä. Violetille tiimille on myös selvää, että vastuullinen saneerauskumppanuus tarkoittaa paitsi tämän hetkistä, myös pidempiaikaista taloudellista turvaa.

– Meidän asiakkaamme voivat luottaa siihen, että vakavaraisena toimijana VV-Kuivaus on olemassa työn takuuajan ja työn valmistumisen jälkeen. Meiltä saa muunkin kuin perävalotakuun, Janne hymyilee.

Onko isännöimässäsi taloyhtiössä vahinkosaneeraus edessä? Ota yhteyttä tai lue lisää remonteistamme! Me VV-Kuivauksella haluamme olla vastuullisuuden suunnannäyttäjä rakennusalalla. Olemmekin puhuneet vastuullisuudesta paljon, mutta pelkkä puhe ei tietenkään riitä. VV-Kuivauksella ei siis rakennella pilvilinnoja vaan tehdään sitä duunia vastuullisesti, aivan ruohonjuuritasolta tasolta lähtien. Lue lisää vastuullisuustyöstämme täällä! 💜