Rakennuspölyn hallinta on osa laadukasta vesivahingon korjausta – näin sen teemme

Rakennuspölyn hallinta on osa laadukasta vesivahingon korjausta – näin sen teemme

Rakennyspölyn hallinta ja suojauspahvit kuulostavat vesivahingon sattuessa toissijaisilta. Tosiasiassa niillä on ratkaiseva merkitys sille, kuinka turvallisesti, laadukkaasti ja varmasti korjausremontti saadaan tehtyä. VV-Kuivauksen purku- ja kuivausasentaja Antti Kaukola kertoo, miksi pölynhallinnasta ja suojauksesta kannattaa myös asiakkaan kiinnostua.

Rakennuspölyn hallinta tärkeässä osassa korjattavan tilan turvallisuutta

Kun vesivahingosta tehty kosteuskartoitus ja remontin toimintasuunnitelma ovat valmiit, alkavat vaurioalueen ympärillä purku- ja korjaustyöt. Rakennuspölyä syntyy purettavista rakennusmateriaaleista, jotka voivat sisältää mikrobeja ja muita epäpuhtauksia. Siksi on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota remontin rakennuspölyn hallintaan.

Laadukkaaseen vahingonkorjaukseen kuuluu meidän mielestämme aina myös rakennuspölyn hallinta, mikä onkin on yksi erityisosaamisestamme. Varmistamme, että kosteusvauriosta tai rakennuspölystä ei koidu terveysriskejä tai muuta haittaa nyt tai myöhemmin.

Lue myös: Mitä tehdä, jos kotona syntyy vesivahinko?

Rakennuspölyn hallinta suunnitellaan asiakkaan kanssa niin, että suojaukset eivät rajoita turhaan elämää – Vesivahingon korjaus
Suunnittelemme kanssasi, kuinka arkesi pystyy jatkumaan mahdollisimman normaalisti remontista huolimatta.

Näin suojaamme kotisi rakennuspölyltä – 4 askelta

1. Rakennuspölyn hallinta lähtee suojauksen valmistelusta – hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Huolehdimme siitä, että purkutyöt onnistuvat laadukkaasti. Jotta töistä koituisi mahdollisimman vähän häiriötä elämällesi, suunnittelemme suojaukset kanssasi yhdessä: keskustelemme tarvitsemastasi kulkureiteistä, vetoketjuovien paikoista sekä vaihtoehtoisista sisäänkäynneistä. 

Käymme kanssasi myös ajoissa läpi, mikäli tilasta olisi hyvä saada irtaimisto pois. Jos tilassa on raskaampaa kalustoa, kuten kaappeja tai sohvia, siirrämme ne puolestasi.

Muuttotarpeen arvioimme aina tapauskohtaisesti. Haluamme, että elämäsi jatkuu mahdollisimman normaalisti vesivahingosta huolimatta, ja siksi panostamme suojauksen suunnitteluun. Jos joudut kuitenkin muuttamaan, autamme sinua kaikissa käytännön järjestelyissä.

Lue myös: Koiraperheen kosteusvaurio laminaattilattiassa hoitui ripeästi avaimet käteen -periaatteella

VV-Kuivauksen työntekijä rakentamassa sermiä olohuoneeseen, jotta korjattavan alueen rakennuspöly ei leviä – Vesivahingon korjaus
Väliaikainen “osasto” pitää remontoitavan alueen rakennuspölyt sisällään.

2. Remontoitavan alueen rajaaminen – näin rakennuspöly pysyy kurissa

Remontoitavan alueen rajaamisella ehkäisemme rakennuspölyn ja erilaisten mikrobien leviämistä. Näin varmistamme, että pöly suuntautuu alipaineistajiin ja suodattimiin. 

Jos remontoitava alue rajautuu vain osaan tilasta, saatetaan sen ympärille rakentaa niin kutsuttu tiivis “osasto”. Osasto pystytetään puutavararimalla ja päällystetään muovilla. Tiiviillä, vetoketjullisella oviaukolla voidaan mahdollistaa tilaan pääsy, mikäli se on välttämätöntä.

Tilan kiinteät kalusteet suojaamme pahvilla ja muoveilla, jotta ne eivät vahingoittuisi remontissa. Moni asiakkaistamme ihmetteleekin huolellista työtämme – me haluamme, että kotisi on remontin jälkeen vähintään vesivahinkoa edeltäneen ajan veroinen ja siksi käytämme huolelliseen suojaukseen aikaa.

Alipaineistus pitää huolen, että rakennuspöly pysyy eristetyllä lohkolla ja rakennuspölyn hallinta on parasta mahdollista – Vesivahingon korjaus
Alipaineistajat imevät itseensä rakennuspölyt ja mikrobit.

3. Alipaineistaminen estää rakennuspölyn leviämisen tehokkaasti ja suodattaa ilmaa

Kun suojattu osasto on valmis, se alipaineistetaan niin, ettei rakennuspöly leviä muihin tiloihin. Hepa-suodattimilla varustetut alipaineistajamme puhaltavat suodatettua ilmaa ulos tai toiseen, sille osoitettuun tilaan. Laadukkaiden suodattimien ansiosta suodatettu ilma voidaan puhaltaa tarvittaessa jopa toiseen huonetilaan. Tämä on tärkeää, sillä esimerkiksi kellaritiloista ilmaa voi olla hankalaa johtaa ulos.

Alipaineistus on hyvä pitää päällä koko remontin ajan, jotta ilman kulkusuunta on hallinnassa. Pienissä kohteissa alipaineistus saatetaan purkaa pois purkutöiden päätyttyä, mutta usein alipaineistusta jatketaan myös rakennustöiden ajan. Näin myös uudelleen rakentamisesta syntyvä pöly on hallinnassa. Alipaineistamisen merkitys korostuu silloin, kun kohteen muissa tiloissa asutaan.

Lue myös: Vesivahinko kerrostalossa – ohjeet asukkaalle ja isännöitsijälle

Vesivahinkoremontin korjaus
Siisti työmaa on myös turvallinen ja tehokas.

4. Siivoaminen ja viimeistely – rakennuspölyn hallinnan viimeinen mutta tärkeä silaus

Koko purkuvaiheen ajan pidämme huolen siitä, että rakennusjätteet eivät ole tielläsi. Siisti työmaa on myös turvallinen ja tehokas. Siksi lajittelemme purkutöistä syntyneen rakennusjätteen mahdollisimman tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti, ja viemme sen heti työmaalta pois.

Viimeistelyllä on tärkeä rooli myös purkuvaiheessa. Purkamisen jälkeen desinfioimme vesivahingolle altistuneet alueet, jotta saamme estettyä erilaisten mikrobi-, bakteeri- ja homekasvustojen muodostumisen.

Purkutöiden jälkeen vahinkoalueella aloitetaan vesivahingon kuivaus. Suojaukset puretaan vasta, kun eristetty tila on todennetusti puhdas. 

Rakennuspöly eristetään sermein korjattavalle alueelle – Vesivahingon korjaus
Me VV-Kuivauksella pyrimme aina siihen, että elämäsi jatkuu mahdollisimman normaalisti vahingosta huolimatta.

Lue myös: Sähkön hinta mietityttää – paljonko kuivaus kuluttaa sähköä ja kuka sen maksaa?

Me VV-Kuivauksella korjaamme niin pienen kuin isonkin vesivahingon alusta loppuun kunnolla tekemisen meiningillä. Tutustu palveluumme: Vesivahingon kuivaus ja korjaus 💜

Tarvitsetko apua vesivahingon kanssa? Ei hätää – palvelemme 24/7!

Tags: