Vesivahinko – mitä tehdä, jos pesukone rikkoutuu ja koti tulvii?

Vesivahinko – mitä tehdä, jos pesukone rikkoutuu ja koti tulvii?

Vesivahinko voi tapahtua missä tahansa ja kenelle tahansa. Vesivahingon riski ei ole vain vanhojen asuntojen asia, vaan yhtä hyvin vahinko voi tapahtua myös uudemmissa kohteissa. Usein juurisyynä on laiterikko, erityisesti astianpesukone. Aina vesivahinkoa ei heti huomaa, mutta jos lattia yllättäen tulvii, on nopea toiminta tärkeää, jotta vältetään suuremmat vahingot ja massiiviset remontit. Mitä siis tehdä, jos koti tulvii? Toimi näin!

Toimi näin, jos vesivahinko yllättää

1. Aloita kuivaus heti mahdollisuuksiesi mukaan

Jos huomaat vuotavan putken tai lattialla vettä, pyri estämään lisävahingot ja veden valuminen rakenteisiin. Kuivaa kastuneita pintoja mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi pyyhkeiden avulla. Mikäli vettä on paljon, soita apua.

Lue myös: Kun vesivahinko syntyy, perusteellinen kuivaus on kaiken a ja o

Vesivahinko – mitä tehdä? Kosteuskartoittaja mittaa lattiasta kosteutta.
Kun kosteusvaurion korjaus aloitetaan, aluksi tutkitaan kosteusvaurion laatu ja laajuus.

2. Katkaise vedentulo

Astianpesukone on yleinen vesivahingon aiheuttaja. Jos huomaat vettä koneen ulkopuolella, sammuta astianpesukone ja katkaise vedentulo. Laita myös pääsulku kiinni. Huolehdi jo etukäteen, että tiedät missä talon tai asunnon pääsulku sijaitsee. Älä käytä vettä, ennen kuin mahdollinen vesivahinko ja sen lähde selviävät.

Lue myös: Rakennuspölyn hallinta on osa laadukasta vesivahingon korjausta – näin sen teemme

3. Ota yhteys isännöitsijään ja/tai vakuutusyhtiöön

Jos asut kerros- tai rivitalossa, ole yhteydessä isännöitsijään. Ota myös yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja tee vahinkoilmoitus. Jos valitset vahinkokorjauksen kumppaniksesi VV-Kuivauksen, voit kertoa vakuutusyhtiöllesi, että olet valinnut kosteusvaurion kartoittajaksi VV-Kuivauksen. Näin pääsemme aloittamaan kartoituksen mahdollisimman pian, ja myös kulut hoituvat suoraan vakuutusyhtiön kautta.

Me VV-Kuivauksella korjaamme niin pienen kuin isonkin vesivahingon alusta loppuun kunnolla tekemisen meiningillä. Lue täältä, kuinka vesivahingon kuivaus ja korjaus etenee 💜

Tarvitsetko apua vesivahingon kanssa? Ei hätää – palvelemme 24/7!