Työyhteisökysely 2022: Poikkeusaika vahvisti violettia tiimiä

Työyhteisökysely 2022: Poikkeusaika vahvisti violettia tiimiä

Vuoden 2022 työyhteisökysely nosti VV-Kuivauksen eNPS-arvon 72:een. Vuoden kehitystoimenpiteet kohdistuvat palautekulttuuriin ja henkilöstön osallistamiseen.

Tyytyväiset ihmiset ovat työmme tarkoitus ja moottori. Haluamme varmistaa, että jokaisella VV-Kuivauslaisella on hyvä olla ja siksi mittaamme työntekijöidemme hyvinvointia säännöllisesti henkilöstökyselyllä. Tänä vuonna kyselyymme vastasi 94 työntekijää nostaen vastausosuuden 78 prosenttiin.

– On hienoa huomata, että luvut ovat nousseet poikkeusvuosina siitäkin huolimatta, että tapahtumia on siirtynyt ja on oltu tavallista vähemmän yhdessä. Jotain on kuitenkin selvästi tehty oikein. Jatkossa tiukimmat taistelut tullaankin käymään siinä, miten saamme pidettyä tulokset vähintään tällä tasolla. Vastaus piilee varmasti pienissä asioissa ja siinä, että työn perusta on kunnossa ja meidän sisäinen vuorovaikutus toimii. Siihen kannattaa sijoittaa, että osataan kohdata toinen toisemme, sanoo VV-Kuivauksen toimitusjohtaja Janne Haapamäki.

VV-Kuivaus rakennustyöntekijä

Oman työn merkitys rakentaa työhyvinvointia

Violetti joukkueemme koostuu rakennusalan konkareista, joita yhdistää halu tehdä töitä kunnolla tekemisen meiningillä. Kokemus oman työn tärkeydestä luo tärkeän pohjan työhyvinvoinnille ja siksi mittasimme työntekijöidemme kokemuksia työstään saaden tulokseksi 4.21 / 5.0. Teema “osaaminen ja uudistuminen” sai keskiarvoksi 4.11 ja ”toimintakyky ja voimavarat” 4.16.

– Yksilön toimintakyky ja voimavarat ovat toki kytköksissä elämän muihinkin osa-alueisiin kuin vaan työhön, mutta siitä huolimatta myös meidän on siihen kiinnitettävä huomiota. Jatkossakin meidän tulee panostaa siihen, että työn kuormittavuus säilyy kohtuullisena mahdollistaen hyvän tasapainon työn ulkopuolellakin. Tiedämme myös, millainen voimavarojen reservi meillä on käytettävissä, Haapamäki sanoo.

VV-Kuivaus työntekijät

“Siihen kannattaa sijoittaa, että osataan kohdata toinen toisemme.”

Palaute ja osallistaminen vievät eteenpäin

VV-Kuivauksella oma joukkue on kaikki kaikessa. Kyselyssä työyhteisön toimivuutta mitattiin muun muassa yleisen fiiliksen ja vuorovaikutuksen kautta. Työyhteisön toimivuuden keskiarvoksi saimme 4,24. Kehityskohteena esiin nousi palautekulttuuri.

– Vaikka olisi kuinka hyvä meininki töissä, se ei tarkoita sitä, etteikö vaikeita asioita voisi ottaa puheeksi. Palautekulttuuriin tarvitaan käytänteitä, mutta asioiden pitää kuitenkin pysyä yksinkertaisina eikä palautteen antamisesta saa tulla pakkopullaa. Esimiehen pitää tuntea tiimiläisensä ja kohdata heidät yksilöinä. Olemme jo aloittaneet pohdinnat siitä, kuinka tähän tarpeeseen vastataan, Haapamäki kertoo.

Esihenkilösuhteita puolestaan tarkasteltiin niiden tasapuolisuuden ja vuorovaikutuksen näkökulmista saaden keskiarvoksi 4,31.

– Työnjohtajien ja yksikönpäälliköiden työ on keskeisessä roolissa siinä, millaista täällä on olla töissä. Olen todella kiitollinen, että esihenkilömme koetaan reiluiksi kaikkia kohtaan. Olemme selvästi kiinni VV-Kuivauksen arvojen mukaisessa työssä.

Kiinnostaako hommat kunnolla tekemisen joukkueessa? Etsit rakennusalan töitä nyt tai myöhemmin, ota yhteyttä ja tutustutaan!

Lue lisää meistä ja katso avoimet työpaikkamme!
Sinua voisi kiinnostaa myös: Mihin suuntaan kuljemme? VV-Kuivauksen strategia 2022
Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.