Sähkön hinta mietityttää – paljonko kuivaus kuluttaa sähköä ja kuka sen maksaa?

Sähkön hinta mietityttää – paljonko kuivaus kuluttaa sähköä ja kuka sen maksaa?

Sähkön hinta puhuttaa nyt enemmän kuin aikoihin. Koska vesivahingon kuivauksessa käytettävät kuivaimet syövät melkoisesti sähköenergiaa, myös kuivauksen sähkönkulutus mietityttää monia. Mutta ei huolta! Kun ammattilainen on asialla, energiankulutus on kuivatessa niin pieni kuin mahdollista. Asiantuntijamme kertoo, kuinka energian käyttö optimoidaan ja mitä vakuutus korvaa!

Paljonko kuivaukseen kuluu sähköenergiaa?

Jokainen asunto ja vesivahinko on yksilöllinen, mutta esimerkiksi tyypillisen pienehkön vesivahingon koneellisessa kuivaamisessa esimerkiksi astianpesukoneen rikkoutumisen seurauksena sähköä kuluu noin 500–800 kilowattituntia.

– Se, kuinka laajalle vesivahinko yltää ja esimerkiksi asunnon sokkeloisuus vaikuttaa siihen, montako apupuhallinta tarvitaan. Siksi on vaikea arvioida sähkönkulutuksen eksaktia määrää, toimitusjohtajamme Janne Haapamäki avaa.

Koska paljon riippuu vahingon laajuudesta, on kulutuksen haitari melko suuri. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin pitää sitä, että 10–100 neliön vahingon kuivaaminen kuluttaa 40-100 kWh vuorokaudessa. Kun kuivausaika on keskimäärin 2–4 viikkoa, tästä voidaan laskea kokonaiskulut voimassa olevan sähkön hinnan mukaan.

Tätä blogia kirjoitettaessa astianpesukoneen rikkoutumisesta johtuvan pienehkön vesivahingon kuivaus (sähkön kulutus 500–800 kWh) lisäisi sähkölaskuun siis noin 90–140 € pörssisähkön (keskihinta 17,51 snt/kWh) mukaan laskettuna.

Lue myös: Mitä tehdä, jos kotona tapahtuu vesivahinko? 

Vakuutus korvaa kuivauksesta johtuvan sähkönkulutuksen 

Vesivahingon kuivauksessa käytettävät kuivaimet nopeuttavat rakenteiden kuivumista, ja ilman niitä tilojen kuivumista saisi odotella kuukausikaupalla. Nopea kuivaus estää myös vahinkojen leviämistä, joten koneellinen kuivaus kannattaa aina, vaikka sähkön hinta olisi korkeammalla kuin normaalisti – erityisesti, koska korvattavan vahingon piiriin kuuluvaan kuivauksen sähkönkulutus kuuluu myös korvauksen piiriin.

– Keräämme kuivauskoneista aina datan kuivaukseen käytetystä sähköstä, joten voimme tarkasti kertoa kussakin kohteessa kuivaukseen kuluneen ajan. Asiakkaamme saavat tiedot meiltä aina automaattisesti, jolloin kuivaukseen menneestä sähköstä on tarkkaa tietoa, Haapamäki kertoo.

Kuivaukseen liittyvä sähkönkulutus on välillistä kulua vahinkoon liittyen. Kuivaajien datalla voidaankin osoittaa todelliset kustannukset, joiden mukaan kuluista on oikeus saada korvaus.

– Nämä lasketaan vahingon hoitoon kuuluviksi kustannuksiksi, jos vesivahinko kuuluu korvauksen piiriin. Omat vakuutukset kannattaakin tarkistaa vesivahingon varalta, sillä vakuutuksissa on eroja, Haapamäki muistuttaa.

Lue myös: Kun vesivahinko syntyy, perusteellinen kuivaus on kaiken a ja o 

Energiatehokkuus mielessä myös ennen sähkön hintojen nousua

VV-Kuivauksen asiakkaat voivat luottaa siihen, että sähköä ei koskaan kuluteta turhaan. Kuivausta ei pitkitetä tieten tahtoen, vaan kuivaus lopetetaan, kun rakenteet ovat riittävän kuivat. Tästä huolehditaan ammattitaitoisella kosteusmittauksella.

– Kuivaimet käyttävät melkoisesti sähköä, joten energiatehokas sähkön käyttö on yksi prioriteeteistamme, Haapamäki toteaa. 

Energiakriisin keskelläkään toimintatapoja ei ole tarvinnut lähteä mullistamaan, sillä energiatehokkuus on ollut aina osa toimintaamme. Vain pienet viilaukset ovat olleet tarpeen. 

– Avainasemassa energiatehokkuudessa ovat asiantuntevat kuivauksen ammattilaisemme sekä optimaaliset koneet. Oikeat konevalinnat oikein sijoiteltuna takaavat tehokkaan kuivausprosessin. Näin energiankulutus on kuivatessa niin pieni kuin mahdollista.

Me VV-Kuivauksella korjaamme niin pienen kuin isonkin vesivahingon alusta loppuun kunnolla tekemisen meiningillä. Tutustu palveluumme: Vesivahingon kuivaus ja korjaus 💜

Tarvitsetko apua vesivahingon kanssa? Ei hätää – palvelemme 24/7!