Mitä tehdä, jos kotona tapahtuu vesivahinko?

Mitä tehdä, jos kotona tapahtuu vesivahinko?

Vesivahinko voi tapahtua missä tahansa ja kenelle tahansa. Se ei ole vain vanhojen asuntojen riski, vaan voi tapahtua myös uudemmissa kohteissa. Aina vesivahinkoa ei heti huomaa, mutta jos se on näkyvä ja äkillinen, on tärkeää tietää, kuinka toimia suurempien vahinkojen ja remonttien välttämiseksi. Kokosimme alle parhaat vinkit!

NÄIN TOIMIT, KUN HUOMAAT VESIVAHINGON

  1. Jos huomaat vuotavan putken tai lattialla vettä, pyri estämään lisävahingot ja veden valuminen rakenteisiin. Kuivaa kastuneita pintoja mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi pyyhkeiden avulla. Mikäli vettä on paljon, soita apua. Älä käytä vettä, ennen kuin mahdollinen vesivahinko ja sen lähde selviävät.
  2. Astianpesukone on yleinen vesivahingon aiheuttaja. Jos huomaat vettä koneen ulkopuolella, sammuta astianpesukone ja katkaise vedentulo.
  3. Laita myös pääsulku kiinni, mikäli epäilet vesivahinkoa. Huolehdi jo sitä ennen, että tiedät missä talon tai asunnon pääsulku sijaitsee.
  4. Jos asut kerros- tai rivitalossa, ole yhteydessä isännöitsijään. Ota myös yhteyttä vakuutusyhtiöösi.
  5. Jos sinulla herää kysymyksiä ja/tai tarvitset apua, soita meille.

VOIKO VESIVAHINGON EHKÄISTÄ?

Kyllä ja ei. Usein vesivahinko tapahtuu hyvin yllättäen, mutta huolellisuudella ja säännöllisten toiminpiteiden avulla vesivahingon riski pienenee. Jätä asennustyöt aina ammattilaiselle. Vakuutus ei korvaa vesivahinkoa, jos sen syynä on asennusvirhe. Hanki vuotokaukalo ainakin astianpesukoneen ja kylmälaitteiden alle. Pyykinpesukoneen alle vuotokaukaloa ei tarvita, mikäli se sijaitsee tilassa, jossa on lattiakaivo. Tarkista ja puhdista koneiden liitäntäletkut säännöllisesti. Vesivahingon riski kasvaa, jos astian- tai pyykinpesukone on yli 5 vuotta vanha. Älä jätä astianpesukonetta tai pyykinpesukonetta ilman valvontaa. Näin huomaat vuodon mahdollisimman nopeasti ja ehdit ehkäistä isommat vahingot.

Mikäli vesivahinko kuitenkin tapahtuu, ei huolta! Me olemme täällä sitä varten, että palautamme kotisi ennalleen.


Lue lisää palveluistamme.
Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja hae!
Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.