Koiraperheen kosteusvaurio laminaattilattiassa hoitui ripeästi avaimet käteen -periaatteella

Koiraperheen kosteusvaurio laminaattilattiassa hoitui ripeästi avaimet käteen -periaatteella

Aina kosteusvaurio ei synny pitkäaikaisen vuodon tai dramaattisen laiterikon seurauksena. Joskus syyllinen on astetta karvaisempi kaveri ja suureksi käynyt vessahätä: Kahden koiran isäntä Iisakki Ala-Kauppila kääntyi VV-Kuivauksen puoleen, kun koiran vahingosta syntynyt kosteusvaurio laminaattilattiassa sai sen kupruilemaan. Näin homma hoitui kunnolla tekemisen meiningillä!

“Homma toimii ja palvelu on hyvää”

Kun perheeseen kuuluu kaksi lyhytkarvaista saksanseisojaa, on kotona toisinaan menoa ja meininkiä. Ala-Kauppiloiden metsästyskoirat ovat normaalisti sisäsiistejä, mutta pitkä ajomatka yötä vasten teki tepposet. Kotona sattui yön aikana vahinko, jonka seurauksena aamulla laminaattilattiassa odotti kosteusvaurio.

– Oltiin ajeltu Saariselältä Seinäjoelle ja saavuttiin myöhään kotiin. Yöllä toinen koirista oli tehnyt pienen pissan laminaatille, eikä laminaatti tietenkään kestä yhtään kosteutta. Sauma oli noussut heti ylös, Iisakki muistelee.

VV-Kuivaus-Vesivahinko laminaatissa-tumma
Laminaatti on herkkä kosteudelle. Jos saumaan jää muhimaan pienikin määrä kosteutta, alkaa laminaatti kupruilla. Kuvat: Iisakki Ala-Kauppilan kotialbumi.

Koska VV-Kuivauksen Janne oli miehelle tuttu aiemmasta kuntokartoituksesta, oli korjausremontin tekevän yrityksen valinta yksinkertainen: Iisakki päätti ottaa hetimmiten yhteyttä VV-Kuivaukseen. Remontin suunnittelutapaaminen sovittiin heti, kun vakuutusyhtiön päätös saatiin. 

– Homma toimii ja palvelu on hyvää. Ei ole tarvinnut vaihtaa, Iisakki toteaa.

– Kun kerroimme vakuutusyhtiölle kuka remontin tekee, niin myös vakuutusyhtiössä kehuttiin VV-Kuivausta hyväksi porukaksi!

Lue myös: Kun vesivahinko syntyy, perusteellinen kuivaus on kaiken a ja o 

Remontti 6 arkipäivässä avaimet käteen -periaatteella

Lattiaremontti toteutettiin touko-kesäkuun vaihteessa. Kokonaisuuteen kuului keittiön, olohuoneen ja eteisen yhteiset lattiapinnat – yhteensä noin 70 neliötä. 

– Se oli sellainen avaimet käteen -periaatteella tehty remontti. Itse vain tyhjättiin alue ja VV-Kuivaus hoiti loput: piti suojauksesta huolta, purki vanhan lattian pois, hoiti roskalavan, noutivat valitsemamme lattian ja asensivat paikoilleen listoineen kaikkineen, Iisakki luettelee.

Koska kosteus oli jäänyt pintakerroksiin, ei remontissa tarvinnut tehdä suuria purkutöitä. Makuuhuonetta pystyi käyttämään ilman ongelmia, mutta perhe päätti asua saunarakennuksessa remontin ajan. Lopulta työt kestivätkin vain 6 arkipäivää.

Lattian vaihtaminen käy ammattilaisilta nopeasti. Uudeksi lattiapinnaksi valittiin kestävä vinyyli. Kuvat: Iisakki Ala-Kauppilan kotialbumi.

– Nopeaa toimintaa, Iisakki kehuu. Uusi lattia on ollut oikein hyvä, ei ainakaan mistään irvistä.

Nyt lattia sietää myös koiranelämää, sillä laminaatti vaihdettiin vinyyliin, joka kestää kynsien kopinat naarmuuntumatta eikä hevillä hätkähdä kosteutta. Myös koirat vaikuttavat tykkäävän!

Lue myös: Sähkön hinta mietityttää – paljonko kuivaus kuluttaa sähköä ja kuka sen maksaa?

Me VV-Kuivauksella korjaamme niin pienen kuin isonkin vesivahingon alusta loppuun kunnolla tekemisen meiningillä. Tutustu palveluumme: Vesivahingon kuivaus ja korjaus 💜

Tarvitsetko apua vesivahingon kanssa? Ei hätää – palvelemme 24/7!