Vesivahinko ja mittava remontti: ”Hinta-arviossa pysyttiin, ihan ihmeellistä!”

Tummat läikät kiipeävät ylös betoniseinää ja homekasvusto on vallannut koko nurkan. Voi ei, maalämpökaapin varoventtiili on vuotanut jo pidemmän aikaa! Tällaisen ikävän yllätyksen koki Saikkosen perhe, kun rakennusvirheen seurauksena venttiilin vuotamisesta aiheutui laaja vesivahinko. Koska vesivahinko oli seurausta rakennusvirheestä, ei vakuutusyhtiö korvannut remonttia. Siksi luotettava remonttifirma tuli erityisesti tarpeeseen.

Laaja vesivahinko laittoi puoli taloa remonttiin, mutta säästöjä saatiin itse tekemällä

Kaikki alkoi kodinhoitohuoneessa olevasta maalämpökaapista, jonka poistoputkea ei oltu johdettu lattiakaivoon. Vesi pääsi valumaan suoraan betonille, johon ei oltu tehty tarvittavia vesieristyksiä. Kaapin alla piilossa ollut alue ehti siis kastua jo pitkään, ja kosteus pääsi leviämään isolle alueelle: kodinhoitohuoneen lisäksi makuuhuoneeseen, takkahuoneeseen, saunaan sekä kylpyhuone- ja WC-tiloihin. Vakuutusyhtiön suosituksesta Heli kutsui VV-Kuivauksen tekemään arviota vahingosta. 

– Puoli taloa meni remonttiin. 150-neliöisen omakotitalon toinen pääty laitettiin lattioiden osalta kokonaan uusiksi, ja seiniäkin jouduttiin purkamaan. Aivan hirveän hintainen remontti siitä tuli, joten teimme purkutyöt itse miehen kanssa, Heli Saikkonen kertoo.

Maalämpökaapin vesivahinko - alapuoli ja takana ollut seinä homeen peitossa – VV-Kuivaus
Maalämpökaapin alla ollut betoni pääsi kostumaan pahasti.
Hymyilevä alakouluikäinen tyttö peltorit päässä keskellä remonttimaata - VV-Kuivaus
Purkutyöt olivat raskaita, mutta myös lapset osallistuivat ja pääsivät pitämään hauskaa purkuhommissa. Kuvat Saikkosten kotialbumista.

Saikkoset pyysivät tarjoukset kolmelta remonttifirmalta. Kilpailutuksen tuloksena VV-Kuivaus oli helppo valinta, sillä edullisuuden lisäksi VV-Kuivauksen tarjous oli Helin mukaan myös kaikista tarkimmin tehty. Saikkosen perhe kutsui siis violetin tiimin avukseen.

– Tarjouksessa oli jo tosi tarkasti suunnitelmaa. Tuli olo, että ymmärtävät mitä tässä tulee tehdä. Ja vaikka suunnitelmaan tuli muutoksia matkan varrella, VV-Kuivauksen porukka malttoi aina laskea, paljonko mikäkin maksaa ja missä pystytään säästämään, Heli kertoo.

– Ja hinta-arviossa pysyttiin, mikä oli ihan ihmeellistä! Edellisen remontin urakkahinta 4 vuotta sitten hyppäsi lopulta 10 000 ylöspäin. Nyt ei tarvinnut murehtia, Heli Iloitsee.

Lue myös: Kun vesivahinko syntyy, perusteellinen kuivaus on kaiken a ja o 

Pölyjen tehokas eristäminen ja hyvä kommunikaatio helpottivat remontin keskellä asumista

Jatkuva hurina ja remontin tieltä siirrettyjen tavaroiden keskellä asuminen ei tietenkään ole kaikista leppoisinta olemista. Hyvän kommunikaation ansiosta tiedettiin kuitenkin, mitä remontissa seuraavaksi tapahtuu, ja tehokkaan pölynhallinnan ansiosta remonttipölyt ja mahdolliset haitalliset hiukkaset pysyivät poissa vesivahingolta säästyneistä asuintiloista.

– Totta kai hurinaa sai kuunnella puolisentoista kuukautta ja tavarapaljouden kanssa pyörittiin. Ja vaikka remontoitava puoli oli hyvin eristetty, pääsi vetoketjullisten ovien kautta esimerkiksi pesemään pyykkiä remonttipuolelle. Loppujen lopuksi remontti rajoitti aika vähän elämistä, Heli kertaa.

Kuivaajat kylpyhuoneessa - VV-Kuivaus
Mitä nopeammin kuivaus aloitetaan, sitä vähemmän vahinkoa pääsee syntymään.
VV-Kuivaus, vesivahinko, hinta
Purettavista rakennusmateriaaleista syntyy rakennuspölyä, joka voi sisältää epäpuhtauksia. Siksi on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota remontin rakennuspölyn hallintaan.

– Viestinnästä täytyy antaa plussaa. Aiemmat remontit ovat olleet sellaisia, että ei oikein tiedä mitä tapahtuu ja milloin remonttimiehet ovat tulossa jatkamaan. Nyt tiedettiin koko ajan missä mennään, ja jopa työnjohtajan sai kiinni, hän kertoo.

Ja mikä tärkeintä, violetti tiimi piti huolen, ettei rakennusvirheitä tule enempää: Eristykset hoidettiin kuntoon ja maalämpökaapin poistovedelle tuli erillinen kaukalo. Vaikka sama vuoto tapahtuisi uudelleen, ei vesivahinkoa pääse syntymään.

– Ei tehdä sinnepäin vaan kunnolla, Heli toteaa.

Lue myös: Rakennuspölyn hallinta on osa laadukasta vesivahingon korjausta – näin sen teemme

“Erittäin mielelläni suosittelen kaikille, että ottakaa suosiolla remontti heiltä”

Meille VV-Kuivauksella asiakkaan huomioonottaminen on sydämen asia. Porukkamme onkin iloinen, kun saa erityiskiitoksia ystävällisyydestä ja positiivisuudesta.

– Sillä positiivisuudella on suuri vaikutus! Monesti esimerkiksi putkimiehet, jotka eivät olleet VV-Kuivauksen väkeä, olivat aika tylyjä. Kun valmiiksi otti päähän edessä oleva härdelli, niin oli tärkeää että VV-Kuivauksen miehet olivat niin positiivisia ja sanoivat, että “ei hätää, laitetaan kaikki kuntoon”, Heli kiittää.

Kylpyhuoneen ja saunan uudistetuissa tiloissa kelpaa kylpeä. ”Uusista pinnoista ja laatoituksista tuli hienot ja viimeistellyt!” Heli hehkuttaa.

– Ollaan työn jälkeen hyvin tyytyväisiä. Minulla oli visio, mutta sen lisäksi remonttimiehemme heitti omia ideoitaan, ja tämän ansiosta tästä tuli aivan mahtava.

– Ennakkoon meillä ei ollut mitään käsitystä, miten remonttiprosessi menee. Kaiken kaikkiaan remontista tuli kuitenkin hyvä kokemus. Erittäin mielelläni suosittelen kaikille, että ottakaa suosiolla se remontti heiltä, Heli toteaa.

Me VV-Kuivauksella korjaamme niin pienen kuin isonkin vesivahingon alusta loppuun kunnolla tekemisen meiningillä. Tutustu palveluumme: Vesivahingon kuivaus ja korjaus 💜

Tarvitsetko apua vesivahingon kanssa? Ei hätää – palvelemme 24/7!