Vesivahingon kuivaus ja korjaus Tampere

Tulviiko lattia tai löytyikö piilossa ollut kosteusvaurio? Vesivahingon sattuessa voi iskeä epätoivo ja huoli.

 

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen – me VV-Kuivauksella varmistamme, ettei odottamattomasta kasva ongelma ja palautamme kiinteistösi jälleen hyväksi ja turvalliseksi paikaksi elää tai työskennellä.

Miten toimia vesivahingon sattuessa?

 

Vesivahingon sattuessa nopeus on valttia. Mikäli havaitset vuotavan putken, lattialla vettä tai epäilet kosteusvauriota, pyri vähentämään vahingon laajentuminen estämällä veden valuminen rakenteisiin ja kuivaamalla kastuneita pintoja. Myös veden pääsulku kannattaa laittaa kiinni, jotta vahinko ei pääse kasvamaan.

 

Kun olet pyrkinyt estämään lisävahingot, ota pikimmiten yhteyttä isännöitsijään, huoltoyhtiöön tai vesivahinkojen korjauksen ammattilaiseen. Myös vakuutusyhtiöön kannattaa ottaa yhteyttä mahdollisimman pian. Mitä enemmän vesivahinko pääsee laajenemaan tai mitä kauemmin se pääsee muhimaan, sitä suurempi työ sen korjaamisessa on.

 

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset neuvoja, soita meille – mihin vuorokauden aikaan tahansa. Meillä on vuosien kokemus vesivahinkojen korjauksesta Tampereen seudulla.

Miten vesivahingon kuivaus ja korjaus tapahtuu?

vesivahingon korjaaminen

1. Kosteuskartoitus

 

Vesivahingon korjaus alkaa aina kosteuskartoituksella. Kosteuskartoituksessa selvitetään, mistä vesivahinko on aiheutunut ja kuinka laajalle se on levinnyt. Voit tilata kosteuskartoituksen suoraan meiltä tai vakuutusyhtiösi kautta: kun teet vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöösi ja ilmoitat, että olet valinnut meidät kartoittajaksi, pääsemme aloittamaan kartoituksen nopeasti ja kulut hoituvat suoraan vakuutuksen kautta.

 

Kosteuskartoituksista vastaavat meillä pätevöityneet kosteuden mittaajat (PMK-tutkinto), joilla on käytössään moderni ja laadukas mittauskalusto. Kosteuskartoituksesta laaditaan aina kirjallinen raportti, minkä pohjalta tehdään toimintasuunnitelma vahingon korjaamiseksi.

vesivahingon korjaaminen

2. Purkutyöt

 

Mikäli vettä on päässyt valumaan rakenteisiin, tulee vesivahingon korjaus aloittaa purkutöillä, jotta kaikki altistumisalueet voidaan uusia. Rakenteiden avauksen yhteydessä selviää myös vahingon lopullinen laajuus. Ammattilainen pystyy purkutöiden yhteydessä luotettavasti arvioimaan, mitkä rakenteet tulee uusia – usein tietyt rakenteet voidaan säästää vahingosta huolimatta.

 

Purkutöissä suojaamme aina käsiteltävän alueen huolellisesti siten, ettei rakennuspöly pääse leviämään muihin tiloihin. Kaikki vesivahingolle altistuneet alueet desinfioidaan purkutöiden jälkeen, jotta mikrobi-, bakteeri- ja homekasvustojen muodostuminen saadaan estettyä. Huolehdimme myös kaiken rakennusjätteen asianmukaisesta lajittelusta.

 

Moni pohtii, pystyykö kiinteistössä asumaan tai työskentelemään purkutöiden aikana. Mikäli vesivahinko rajautuu vain tiettyyn osaan kiinteistöä, voi muuta kiinteistöä käyttää usein täysin normaalisti. Jos vahinko on levinnyt niin laajalle, että kiinteistön käyttö on mahdotonta, autamme sinua mielellämme käytännön asumisjärjestelyissä.

vesivahingon kuivaaminen

3. Vesivahingon kuivaus

 

Purkutöiden jälkeen kaikki vahinkoalueelle jäänyt kosteus kuivataan huolellisesti siten, että kostea ilma poistuu ulkotiloihin. Kuivausmenetelmä valitaan aina ammattilaisen toimesta kohteen rakenteet ja tilojen käyttö huomioiden. Käytämme nykyaikaisia ja hiljaisia kuivauskoneita, jotta kuivauksesta syntyy mahdollisimman vähän melu- ja asumishaittoja.

 

Kuivauksen edistymistä seurataan tarkastusmittauksilla tapauskohtaisesti noin kahden viikon välein. Kirjaamme todetut mittaustulokset mittauspöytäkirjaan, joka arkistoidaan ja toimitetaan asiakkaalle tarpeen mukaan.

vesivahinko kylpyhuone

4. Vesivahingon korjaus

 

Kun vaurioituneet tilat on desinfioitu ja kuivattu, voidaan aloittaa korjausrakentaminen. Toteutamme korjausrakentamisen kaikenlaisiin kohteisiin kokonaisvaltaisesti, niin kylpyhuoneisiin kuin julkisiin tiloihin. Sinun ei tarvitse kuin valita mieleisesi pintamateriaalit – me hoidamme loput.

 

Sovimme yhdessä kanssasi rakennustyön aikataulut ja toteutustavat, minkä jälkeen rakennusalan kouluttautuneet työntekijämme hoitavat vesivahingon korjauksen aina vedeneristyksestä laatoitukseen.

Miten voimme auttaa?

Ota rohkeasti yhteyttä missä tahansa vesivahinkoihin liittyvissä asioissa – olit sitten neuvoja, kartoitusta tai korjausta vailla. Palvelemme nopeasti ja joustavasti koko Tampereen seudulla. Tavoitat meidät 24/7. Voit olla varma, että hoidamme sovitut asiat aina luotettavasti ja huolellisesti – 100 % tyytyväisyystakuulla.

Tutustu myös näihin

kylpyhuoneremontti 1

Vesivahingot – totta vai tarua?

Joutuuko vesivahingon tieltä muuttamaan evakkoon? Tuleeko vesivahingon korjaaminen kalliiksi? Jääkö rakenteisiin kosteutta? Otimme seitsemän vesivahinkoihin liittyvää myyttiä murrettavaksi blogissamme!

vesivahinko vv-kuivaus

Kuinka voimme auttaa?

Asiakkaitamme ovat vakuutusyhtiöt, isännöitsijät, kaupungit, kunnat, yritykset ja yksityishenkilöt. Korjaamme ja kuivaamme kunnolla tekemisen meiningillä niin pienen kuin isonkin vesivahingon.

vesivahinko kylpyhuone

Kylpyhuoneremontti edessä?

Olemme purkaneet ja kuivattaneet lukemattomat määrät kosteusvaurioista kärsineitä kylpyhuoneita, joten päätimme auttaa ihmisiä laittamaan kylpyhuoneet kerralla kuntoon. Kuinka kylpyhuoneremontti kanssamme etenee?