Tulipalon korjaustyöt: ”VV-Kuivaus oli kokonaistaloudellisesti järkevin ratkaisu”

Vesan perheen talo syttyi epäonnisesti palamaan kylpyhuoneen valaisimesta, josta palo levisi ympäri omakotitaloa. Vuonna 2005 valmistuneesta omakotitalosta tuhoutui kylpyhuoneen lisäksi keittiö, kodinhoitohuone ja sauna. Savuvahingot olivat mittavat koko talossa.

Ennen jälleenrakentamisen aloittamista perheen omakotitalo jouduttiin purkamaan miltei kokonaan. Purkamisen jälkeen talosta oli enää jäljellä seinä- ja kattorakenteet. VV-Kuivaus pääsi aloittamaan tulipalon korjaustyöt helmikuussa 2022, josta alkoi neljän kuukauden mittainen kattava projekti.

Perhe sai itse olla vaikuttamassa urakoitsijan valintaan vakuutusyhtiön reunaehdoilla. Paikallisena palvelun tarjoajana VV-Kuivaus oli tuttu yritys Vesalle.

– Jälleenrakentamista lähdettiin kilpailuttamaan vakuutusyhtiön avulla. VV-Kuivaus oli kokonaistaloudellisesti järkevin ratkaisu, minkä lisäksi tutut työntekijät tekivät valinnasta helpon, Vesa kertaa.

Katon välipohja oli eristeitä myöten vahingoittunut.

Lue myös: Rakennuspölyn hallinta on osa laadukasta vesivahingon korjausta – näin sen teemme

Erinomaisesta viestinnästä lisäpisteitä

Ennen remonttia Vesalla ei ollut erityisiä odotuksia tai ennakko-oletuksia remontin kulusta. Hän luotti siihen, että urakka tulee valmiiksi sovitussa ajassa. Jälleenrakentamisen aikana Vesa sai huomata, miten avoimesti VV-Kuivaus raportoi remontin etenemisestä.

– Jälleenrakentamisen aikana tiedettiin tasan tarkkaan missä mennään. Jos oli jotain ihmeellistä, niin aina oltiin yhteydessä tai pystyi itse soittamaan. Asiat tuli hoidetuksi ja remontti meni koko ajan eteenpäin, Vesa kertoo.

Jälleenrakentaminen eteni odotetusti ja pysyi aikataulussa, vaikka muutamia ongelmiakin mahtui matkaan muun muassa tavaran toimitukseen liittyen.

Tulipalo levisi laajalle alueelle omakotitalossa.

Tulipalon korjaustöiden myötä Vesan perhe pääsi tekemään toivottuja muutoksia omakotitaloonsa. Keittiön ja olohuoneen välinen seinä purettiin ja yläkerrassa muutettiin huoneiden järjestystä siten, että lopputulos oli aikaisempaa toimivampi.

– Vessa ja vaatehuone siirtyivät yläkerrassa toiselle puolelle. Muutoksen myötä aikaisemmin haittana ollut savuhormi saatiin nyt piiloon vaatehuoneeseen. Yläkerrasta tuli toimivampi, vaikkakin se toimii nykyään lähinnä meidän kissan olohuoneena, Vesa nauraa.

Tulipalon korjaustyöt etenivät aikataulussa, eivätkä työt menneet päivääkään yli

Vesa perheineen on ollut todella tyytyväinen jälleenrakentamisen lopputulokseen. Yhteistyö VV-Kuivauksen kanssa oli koko projektin ajan sujuvaa ja työn jälki erinomaista.

– Yhteistyö VV-Kuivauksen kanssa oli erittäin hyvä. Aina kun kävin pyörähtämässä työmaalla, timpurit kertoivat missä mennään ja yhteyshenkilö Mikko oli aina tarvittaessa yhteydessä remonttiin liittyvistä asioista.

Vaikka tulipalon korjaustyöt päästiin aloittamaan pari viikkoa aikataulusta myöhässä projekti pysyi aikataulussa ja Vesa pääsi perheensä kanssa muuttamaan takaisin kotiinsa kesäkuun alussa.

– Työt eivät menneet päivääkään yli ja VV-Kuivaus pysyi sovitussa aikataulussa aloituksen myöhästymisestä huolimatta. Olemme erittäin tyytyväisiä työn jälkeen ja kerronkin aina mielelläni, kuka jälleenrakentamisen kävi meillä tekemässä. Voin ehdottomasti suositella VV-Kuivausta!

Me VV-Kuivauksella korjaamme niin pienen kuin isonkin vahingon alusta loppuun kunnolla tekemisen meiningillä. Tutustu myös palveluumme: Vesivahingon kuivaus ja korjaus 💜