Kylpyhuoneremontin ABC

Kylpyhuoneremontin ABC

Kylpyhuoneremonteista kertovan sisältösarjan ensimmäisessä osassa annoimme neljä vinkkiä kylpyhuoneremontin suunnitteluun. Mutta paljonko remontti maksaa? Kauanko se kestää? Kuinka valita oikea tekijä? Kylpyhuoneremontin tekeminen herättää paljon kysymyksiä ja siksi päätimme vastata niihin tässä sisältösarjan toisessa osassa!

MITÄ KYLPYHUONEREMONTIN TEKEMISESTÄ ON HYVÄ TIETÄÄ?

Milloin kannattaa tehdä kylpyhuoneremontti?
Mieluummin liian aikaisin, kuin liian myöhään! Toisinaan kylpyhuone kaipaa uutta ilmettä tai parempaa käytännöllisyyttä, kun taas joskus remontin syynä voi olla epäilys rakenteiden kunnosta tai vesivahingosta. Remontin ajankohdalla ei sinänsä ole niin väliä, sillä kylpyhuoneremontin voi hyvin tehdä myös talvella. Joulu-helmikuu on monesti hiljaisempaa aikaa, joten pääsemme todennäköisesti aloittamaan remonttisi nopeasti!

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen aloittamista?
Jos kylpyhuone on rakennettu ennen vuotta 1994, tulee siihen lain mukaan tehdä asbestikartoitus Aluehallintoviraston Työsuojeluhallinnon ohjeen mukaan. Ennen remontin aloittamista kannattaa myös erityisesti vanhempaan kohteeseen tehdä kosteuskartoitus, jotta mahdollinen kosteusvahinko voidaan hoitaa kuntoon remontin yhteydessä. Me teemme kosteusmittauksen jokaiseen korjaamaamme kylpyhuoneeseen myös purkutyön jälkeen, olipa remontin syy mikä tahansa.

Lue lisää kylpyhuoneremontin suunnittelusta!

Paljonko kylpyhuoneremontti maksaa?
Kylpyhuoneremontti on iso investointi, mutta se kannattaa tehdä huolella ja ammattitaidolla. Näin uusi kylpyhuoneesi palvelee sinua pitkään! Remontin hintaan vaikuttaa luonnollisesti moni asia, kuten sen laajuus (onko asunnossa sauna tai remontoidaanko myös kodinhoitohuone), koko ja materiaalivalinnat. Esimerkiksi kerrostalohuoneiston kylpyhuoneremontti maksaa 9000 – 12 000 euroa, sisältäen myös kaikki putki- ja sähkötyöt. Annamme sinulle selkeän kokonaishinnan maksuttoman alkutapaamisen jälkeen, jotta tiedät tasan tarkkaan mistä maksat ja paljonko. Lue lisää blogistamme. Tiesitkö muuten, että kustannuksista keskimäärin 70% on työtä, josta voit saada kotitalousvähennyksen? Lue lisää täältä!

Kauanko remontti kestää?
Kylpyhuoneremontti kestää yleensä noin kolme viikkoa. Jos remontin syynä on kuitenkin kosteusvahinko tai rakenteista löytyy kosteutta ennen aloittamista, kannattaa aikaa varata enemmän, sillä kosteuskartoituksen ja purkutöiden jälkeen kylpyhuonetta kuivatetaan 1-3 viikkoa ennen uuden rakentamista. Myös mahdollinen asbestilöytö tuo remonttiin pari päivää lisää. Me VV-Kuivauksella teemme kaiken kunnolla tekemisen meiningillä, sillä haluamme, että uusi kylpyhuoneesi palvelee sinua pitkään. Pidämme sinut ajan tasalla remontin aikatauluista ja eri vaiheista, joten tiedät koko ajan missä mennään ja koska kylpyhuoneesi valmistuu!

Voinko asua kotona remontin aikana?
Useimmiten kyllä! Kylpyhuonetta ei voi käyttää remontin aikana, mutta lähtökohtaisesti voit asua kodissasi yhtä rauhallisin ja levollisin mielin kuin normaalistikin.

Kylpyhuoneremontti, ennen ja jälkeen

Enkö voi tehdä kylpyhuoneremonttia itse?
Kylpyhuoneremontti vaatii ammattitaitoa ja osaamista aina laatoituksesta ja vedeneristyksestä sähkö- ja putkitöihin. Ammattilainen osaa paitsi auttaa sinua kylpyhuoneen suunnittelussa ja materiaaleiden valinnassa, myös yleisimpien virheiden välttämisessä. Siksi kylpyhuoneremontti kannattaa jättää suosiolla ammattilaiselle!

Kuinka valitsen kylpyhuoneremontille luotettavan tekijän?
Kylpyhuoneremonttien tekijöitä on paljon ja voi olla vaikeaa tietää, kenet kannattaa valita. Kannattaa kiinnittää huomiota ainakin siihen, löytyykö remontin riittävästi tietoa yrityksen verkkosivuilta. Tiedätkö, miten remontti etenee? Mitä kaikkea siihen kuuluu? Saatko kaiken yhden toimijan kautta vai pitääkö esim. sähkötyöt hankkia eri toimijalta? Onko lain vaatima asbestikartoitus huomioitu ennen vuotta 1994 rakennettuihin kohteisiin ja jos on, kuka sen toteuttaa? Löytyykö yrityksestä suosituksia ja asiakkaiden kommentteja?

Kylpyhuoneremontin tekijä kannattaa valita huolella. Esimerkiksi meillä VV-Kuivauksella on aina ensimmäiseksi maksuton tapaaminen suoraan työnjohtajan kanssa myyjän sijaan, jotta saat asiantuntevat vastaukset kysymyksiisi henkilöltä, joka remontista vastaa. Alkutapaaminen ei sido mihinkään ja siksi se kannattaa ehdottomasti hyödyntää!

Miten kylpyhuoneremontti etenee?
Meillä VV-Kuivauksella kylpyhuoneremontti voidaan jakaa neljään vaiheeseen. Ensimmäiseksi, istutaan alas työnjohtajan kanssa ja keskustellaan yhdessä remontin toiveista ja tavoitteista, jotta kylpyhuoneremontti vastaa toiveitasi. Toiseksi, saat selkeän hinnan, tarkan suunnitelman ja tarjouksen sähköpostiisi heti tapaamisen jälkeen. Tarjous sisältää aina myös putki- ja sähkötyöt, ellei toisin ole sovittu. Kolmanneksi, huomioimme remontin alussa mahdolliset kosteusvahingot tai asbestilöydöt. Hoidamme remontin teknisen puolen kerralla oikein, varmasti määräysten mukaan – olemme pitkän kokemuksen omaavia märkätilarakentamisen ammattilaisia. Sitten vaan hommiin! Neljännessä ja viimeisessä vaiheessa, valmista tuli! Pääset näkemään uuden kylpyhuoneesi ja lähetämme sinulle loppulaskun vasta, kun olet 100% tyytyväinen lopputulokseen.

Entä sähkötyöt? Tarvikkeiden haku? Viranomaisilmoitusten tekeminen? Taloyhtiölle viestintä? Kohteen suojaus ja siivous?
Me VV-Kuivauksella huolehdimme kaikesta puolestasi! Meillä on yhteistyöverkostossamme luotettuja LVIS-alan urakoitsijoita, joiden kanssa pystymme aikatauluttamaan työmaan tehokkaasti. Sinun tehtäväksesi jää vain pintamateriaalien eli esimerkiksi laattojen valinta.

MIKSI TEKISIN KYLPYHUONEREMONTIN VV-KUIVAUKSEN KANSSA?

Me VV-Kuivauksella olemme purkaneet ja kuivattaneet lukemattomat määrät kosteusvaurioista kärsineitä kylpyhuoneita, joten päätimme auttaa ihmisiä laittamaan kylpyhuoneet kerralla kuntoon. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia siitä, että kylpyhuoneremonttisi toteutetaan alusta loppuun ammattitaitoisesti, perusteellisen terveellisesti ja kestävästi Avaimet käteen -periaatteella. Tyytyväiset asiakkaat ovat meille ykkösasia. Tiedämme tekevämme työmme kunnolla ja siksi tekemällämme työllä on takuu. Laitamme loppulaskun remontista vasta, kun remontti on hyväksytysti suoritettu loppuun ja olet lopputulokseen 100% tyytyväinen!

Käy lukemassa lisää kylpyhuoneremontin tekemisestä kanssamme!


Lue lisää palveluistamme.
Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja hae!
Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Kylpyhuoneremontin ABC

Kylpyhuoneremontin ABC opas - VV-Kuivaus