Yhteisestä unelmasta tähän päivään

Yhteisestä unelmasta tähän päivään

VV-Kuivauksen menestystarina sai alkunsa kaikkien neljän tulevan yrittäjän työskennellessä samassa työpaikassa. Hiljalleen kahvipöytäkeskusteluissa alkoi elää ajatus omasta yrityksestä, jossa hommia voitaisiin tehdä entistä paremmin, ketterämmin ja nostaen asiakas aidosti koko toiminnan keskiöön. Mistä kaikki konkreettisesti lähti?

Unelma yhteisestä yrityksestä

Maaliskuussa 2013 Janne ja Timo lähtivät yhteiselle työkeikalle. Pitkän ajomatkan aikana keskustelu ajautui jälleen omaan yritykseen ja paluumatkalla ajatusta edistettiin jo tosissaan. Työkeikan päättyessä Timo ja Janne olivat jo aivan myytyjä ajatukselle omasta yrityksestä. Molemmilla oli kyllä työnjohdollista kokemusta, mutta jo heti tiedettiin, että yritys vaatisi onnistuakseen Rantalan veljekset. He olivat nimittäin kosteustarkastusten ja -kuivausten erityisosaajia, joten heidän mukaan saaminen antaisi lähtölaukauksen tositoimille.

Keskustelu jatkui vielä toimistollakin. Kesken kaiken Rantalan veljeksistä Juhani ilmestyi paikalle ja paiskasi kansion kiihdyksissään pöydälle todeten, että “kyllä tässä täytyisi jotain muuta hommaa keksiä pikkuhiljaa”. Timo ja Janne kehottivat Juhania istumaan alas ja kertoivat tälle yritysideastaan. Juhani innostui ajatuksesta ja lupasi, että veljeskaksikon toinen puoli Mika lähtee varmasti myös mukaan. “Todettiin, että kun tällä porukalla lähdetään tekemään, ammatillisesti meitä ei voita kukaan” toimitusjohtaja Janne muistelee.

Saman viikon sunnuntaina miehet kokoontuivat kahville ja muutaman tunnin aikana sovittiin seuraavat askeleet, se mitä halutaan tehdä ja yhdessä päätettiin, että kunhan pankki myöntää tarvittavan lainan, eikä iske jarruja pohjaan, on yritys perustamista vaille valmis. Seuraavan kahden kuukauden aikana uuden, pian perustettavan yrityksen pyörät nytkähtivät toden teolla liikkeelle.

Onnea, kannustusta ja käsittämätöntä luottamusta

Olihan uuden yrityksen perustamisessa toki omat kommelluksensa, mutta matkassa oli myös roimasti onnea ja asiat loksahtivat yllättävän hienosti paikoilleen. Apuna oli alusta asti mahtavia tahoja ja ihmisiä, joiden isosta luottamuksesta uutta yritystä kohtaan olemme edelleen erittäin kiitollisia.

Yrityksen perustamisessa kaikkein vaikeinta oli nimen keksiminen: “Se oli viimeinen tyhjä kohta patentti- ja rekisterihallinnon lomakkeessa”, Janne naurahtaa. Nimeä oltiin pyöritelty vaikka miten päin ja monen eri vaihtoehdon kautta, mutta lopulta VV-Kuivaus tuntui nimenä toimivimmalta. Helposti tunnistettavan violetin värin valitseminen yritysilmeeseen oli myös onnellinen sattuma. Jostain syystä logon värit olivat muuttuneet painattamon näytöllä alkuperäisestä valinnasta eli vaaleansinisestä violetiksi. ”Totesimme, että nyt ei kyllä näytä siltä miltä piti, mutta näyttää helkkarin hyvältä ja niin violetista tuli meidän värimme.”, Janne kertoo.

Heinäkuussa 2013 yritys oli virallisesti perustettu

Kaiken taustalla, keskiössä ja syynä on asiakas

VV-Kuivaus perustettiin, jotta asiakas voitaisiin todella asettaa toiminnan keskiöön. Halusimme oppia tuntemaan erilaiset asiakkaat ja vastata juuri heidän tarpeisiinsa parhaalla mahdollisella tavalla. Tekemisessä on haluttu säilyttää myös tietynlainen nöyryys: haluamme olla aina luottamuksen arvoisia. Tyytyväinen asiakas on meille ensisijaisen tärkeää.

Tasaista kasvua

Alunperin VV-Kuivauksen tavoitteena ottaa haltuun Seinäjoen markkinat ja työllistää 20 henkilöä. Sitten homma lähtikin yllättäen leviämään, kun tilauksia alkoi tulla runsaasti myös Vaasasta. Vaasalaiset asiakkaat alkoivat kysellä, eikö meillä mene turhaan aikaa hukkaan kilometrien takia ja mitä jos perustaisimme toimipisteen myös Vaasaan? Maineen kiiriessä Seinäjoelta Vaasaan, tärkeät asiat kuten paikallisuus ja nopea reagointi vaativat uudenlaisia toimia. Siitä otettiin porukalla kokous pikimmiten ja asia oli sillä päätetty: VV-Kuivauksen toinen toimipiste tulee olemaan Vaasassa. Kun Vaasassakin hommat lähtivät hyvin käyntiin, ymmärrettiin, että kunnolla tekemisen meiningille voi olla kysyntää muuallakin. Pikkuhiljaa unelmat kasvoivat ja VV-Kuivaus lähti kasvamaan seuraavasti:

2013 Seinäjoki
2015 Vaasa
2017 Jyväskylä
2018 Kokkola

Vaikka VV-Kuivauksen suurimpia saavutuksia ja käännekohtia tähän asti ovat olleet maantieteelliset laajentumiset, on matkan varrella on saatu myös tärkeää tunnustusta:

2017 Seinäjoen yrittäjät palkitsi meidät Vuoden Yrittäjinä
2018 Saimme uusyrityskeskuksen kunniamaininnan asiakaslähtöisyydestämme

Maantieteellinen kasvu on vaatinut lisäkäsiä töihin ja keväällä 2020 VV-Kuivauksella onkin kasassa miltei satapäinen joukkue.

Ihmiset keskiössä

Ihmiset ovat VV-Kuivauksen tärkein voimavara. Jokainen meistä on ratkaisijan roolissa, kun tavoittelemme uusia onnistumisia. Yrityskulttuurimme pääperiaatteita ovat byrokratian vähyys ja ketteryys: jos jokin asia halutaan muuttaa, se voidaan muuttaa samantien.

Meidän jengimme on hyväntuulinen ja nuorekas, samaan maaliin pelaava joukkue. Haluamme olla aidosti avoin työyhteisö, jossa tehdään jatkuvasti töitä sen eteen, ettei muodostuisi turhia kynnyksiä ja byrokratiaa. Kaikilla on omat tehtävänsä ja se oma tontti hoidettavanaan, mutta työtään saa tehdä ilman turhaa vahtimista. Kaikilla työntekijöillämme on oikeus ja velvollisuus olla rehellisiä omasta työstään. Jos tulee virheitä, ne myönnetään ja korjataan, kunnes homma on täydellisesti purkissa. “Meillä ei palkanmaksussa ole ikinä kauhisteltu, kuinka paljon rahaa meneekään palkkoihin, vaan ollaan oltu aidosti ylpeitä siitä, että ollaan osana miltei sadan kodin taloutta ja mahdollistamassa niin monelle työpaikka”, Janne tiivistää.

Suoraselkäisyys ja rehellisyys läpileikkaa koko toiminnan niin työyhteisössä kuin asiakkaidenkin kanssa. Me haluamme ennen kaikkea olla asiakkaan luottamuksen arvoisia. Olemme läsnä niin hyvissä kuin huonoissakin hetkissä, kannamme aina vastuun omista töistämme emmekä jätä asiakasta yksin.

Koska meillä tehdään hommat kunnolla tekemisen meiningillä – nyt ja tulevaisuudessa.

PS: Toimitusjohtajamme Janne kävi myös radiohaastattelussa kertomassa VV-Kuivauksesta ja tarinasta, klikkaa tästä kuuntelemaan 🎧


Lue lisää palveluistamme.
Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja hae!
Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.