Rakennustyöntekijän uratarina – käsillä tekeminen johdatti rakennusalan monitaituriksi

Rakennustyöntekijän uratarina – käsillä tekeminen johdatti rakennusalan monitaituriksi

Rakennustyöntekijän työ vahinkosaneerausalalla on ihmisläheistä työtä. Rakennustyöntekijän työ VV-Kuivauksella edellyttää vankan ammattiosaamisen lisäksi herkkää sosiaalista silmää. Lue rakennustyöntekijämme Andreas Holtlundin uratarina!

Käsillä tekeminen innosti Andreas Holtlundia hakeutumaan rakennusalalle jo nuorena. Utelias luonne ja avautuneet ovet tarjosivat Holtlundille kokemusta mitä erilaisimmista tehtävistä. Holtlundin mielestä rakennusalan työ on jatkuvaa tutkimista.

– Aloitin urani uusrakentamisen parissa, minkä jälkeen olen tehnyt vaikka mitä remontti- ja sisustuspuolen rakennushommissa. Olen ollut onnekas, että olen saanut näin monipuolisesti kokemusta ja olen saanut nähdä, kokeilla ja oppia niin paljon työkavereiltani.

Työuran edetessä Holtundille avautui tilaisuus joko lähteä perustamaan omaa yritystä tai hakeutua uuteen yritykseen. VV-Kuivaus säväytti ensivaikutelmallaan ja mielenkiintoisella työnkuvalla. VV-Kuivauksen rakennustyöntekijänä Holtlund aloitti vuonna 2016. Arjen monipuolisuus VV-Kuivauksella on innostanut Holtlundia alusta alkaen:

– Jos joku rakennusalan firma tekee vaan keittiöitä tai kylppäreitä, me tehdään niitä kaikkia! VV-Kuivauksella työ on hyvin monipuolista. Teen mitä vaan kylppäreistä keittiöihin ja muihin sisätiloihin.

Työ vahinkosaneerausalalla on työtä lähellä asiakasta

Holtlund korostaa vahinkosaneeraustyön ainutlaatuisuutta. Se on usein itsenäistä ja rakennustyöntekijän sosiaaliset taidot korostuvat, kun työtä tehdään usein asiakkaan kotona.

– Asiakkaamme ovat usein vaikeassa tilanteessa, kun menemme työmaalle heidän kotiinsa. Tilanne on lähtökohtaisesti ihan eri kuin suunnitelluissa remonteissa: kodin vahingot tulevat aina yllättäen. Meidän on tärkeää rauhoittaa tilanne ja tehdä se mitä pystytään. On tultava toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja osattava lukea tilannetta: paineisessa tilanteessa pitää esimerkiksi osata rauhallisesti selittää, miksi eri toimenpiteitä tehdään.

Helpottunut ja tyytyväinen asiakas on työn paras palkinto:

– Kun on tehnyt niin hyvää kuin pystyy ja on itse tyytyväinen työn lopputulokseen, asiakaskin on yleensä silloin tyytyväinen. Jos ei ole hirveä kiire projektin jälkeen, se on kiva hetki pysähtyä hetkeksi.

“VV-Kuivaus on reilu työnantaja.”

VV-Kuivauksen työkaverit, ilmapiiri ja tekemisen tavat ovat vakuuttaneet Holtlundin. 100 % kunnolla tekemisen meininki asettaa työlle vastuun ja vapauden raamit:

– Täällä työt tehdään kuin itselle tehtäisiin. Meillä on säännölliset työajat, minkä puitteissa työntekijät saavat pitkälti itse määritellä sen, kuinka ja milloin työnsä tekevät. Tärkeintä on, että työt hoidetaan ja asiakkaat tietävät, missä mennään. Meillä on käytössä myös ammattivehkeet, ei mitkään harrastustyökalut. Kunnon työvälineillä työ sujuu paremmin ja nopeammin.

Holtlund on päässyt todistamaan työnantajansa nopeaa kasvua, kun Seinäjoelta lähtenyt yritys on laajentunut peräti kuuden kaupungin kokoiseksi liiketoiminnaksi. Nopeasta kasvusta huolimatta VV-Kuivaus on Holtlundin mielestä onnistunut säilyttämään perhemäisen ilmapiirin.

– VV-Kuivaus on reilu työnantaja. Firma on kasvanut nopeasti tänne tuloni jälkeen, mutta keskustelu on avointa ja toiminta joustavaa. Työnjohdolle on esimerkiksi aina helppoa mennä juttelemaan ja työkavereita on aina helppo lähestyä. Heidän kanssaan voi aina pohtia ratkaisuja ongelmiin.

Liity rakennusalan huippujoukkueeseen, jossa jokainen pelaaja on ratkaisijan roolissa. Oli uusi työ sinulle ajankohtainen nyt tai tulevaisuudessa, ota meihin yhteyttä, niin tutustutaan.

Sinua voisi kiinnostaa myös:
>> Työnjohtajan tarina: timpurista rakennusalan huippujoukkueen työnjohtajaksi