Vesivahingon kuivaus ja korjaus Vaasa

Lainehtiiko keittiön lattia tai epäiletkö kosteusvauriota kylpyhuoneessasi?

 

Vesivahinko voi säikäyttää ja huoli vahingon laajuudesta huolestuttaa. Älä jää huoliesi kanssa yksin, vaan ota yhteyttä VV-Kuivaukseen. Koulutetut ammattilaisemme palauttavat kotisi pian asumiskuntoon.

Mitä tehdä, jos vesivahinko osuu omalle kohdalle?

 

Vesivahingon osuessa kohdallesi tulee toimia ripeästi. Mikäli havaitset lattialla veden lainehtivan tai epäilet muuten vesivahinkoa, pyri estämään vaurioiden leviäminen ja pysäyttämään veden tulo kokonaan. Jos mahdollista, sulje vesijohdon sulkuventtiili ja kuivaa kastunut alue huolellisesti. Mitä nopeammin saat pysäytettyä vahinkojen etenemisen, sitä pienemmäksi ja helpommin korjattaviksi vauriot jäävät.

 

Tilanteen ollessa hallinnassa, ota yhteyttä isännöitsijään, huoltoyhtiöön tai vesivahinkojen korjauksiin erikoistuneeseen ammattilaiseen. Ilmoita vesivahingosta myös vakuutusyhtiöllesi, saat heiltä neuvoja ja usein myös sovittua korvausjärjestelyt etukäteen.

 

Mikäli tarvitset apua mihin tahansa vesivahinkoihin liittyvissä asioissa, ole meihin yhteydessä. Toteutamme kaiken suuruiset vesivahinkojen kuivaukset ja korjaukset Vaasassa sekä lähialueilla.

Vesivahingon kuivaus ja korjaus ammattilaisen tekemänä

vesivahingon korjaaminen

1. Kosteuskartoitus

 

Aloitamme vesivahingon korjauksen aina ammattilaisen tekemällä kosteuskartoituksella. Kosteuskartoituksen avulla selvitetään, mistä vesivahinko on saanut alkunsa ja mikä on vahingon laajuus. Voit tilata meidät tekemään kosteuskartoituksen vahinkoilmoituksen yhteydessä vakuutusyhtiösi kautta tai soittamalla suoraan meille. Vakuutusyhtiön kautta tilattu kosteuskartoitus helpottaa usein korvauskäsittelyn etenemistä ja pääsemme aloittamaan työt nopeastikin. Kulut hoituvat näin ollen kätevästi suoraan vakuutuksen kautta.

 

Meillä VV-Kuivauksella kosteuskartoituksen tekevät aina PKM-tutkinnon (pätevöitynyt kosteuden mittaaja) suorittaneet ammattilaiset. Käytössämme on nykyaikainen, säännöllisesti kalibroitava mittauskalusto, jonka tulosten perusteella laadimme myös korjaussuunnitelman.

vesivahingon korjaaminen

2. Purkutyöt

 

Mikäli vesi ja kosteus ovat päässeet leviämään rakenteisiin asti, on vesivahingon korjaus syytä aloittaa purkamalla rakenteita ennen kuivatusta. Purkutöiden avulla ammattilainen pystyy selvittämään altistumisalueen laajuuden sekä arvioimaan mitkä rakenteista on mahdollista säilyttää ja mitkä tulisi uusia.

 

Suoritamme purkutyöt aina suojaamalla käsiteltävän alueen niin, ettei rakennuspöly sotke muuta huoneistoa. Purkutöiden jälkeen desinfioimme vesivahinkoalueen, jotta erilaisia bakteeri-, home- tai mikrobikasvustoja ei pääse muodostumaan rakenteisiin. Lopuksi lajittelemme ja hävitämme rakennusjätteen asianmukaisesti.

 

Pyrimme suorittamaan kaikki purkutyöt siten, että kiinteistössä olisi mahdollista elää ja olla normaalisti. Mikäli vesivahinko on rajoittunut yhteen huoneeseen, on muuta kiinteistöä mahdollista käyttää normaalisti. Suurempien vesivahinkojen korjauksen ajaksi suosittelemme kuitenkin siirtymään väliaikaisasumiseen. Me autamme tarvittaessa myös käytännön järjestelyissä.

vesivahingon kuivaaminen

3. Vesivahingon kuivaus

 

Purkutöiden jälkeen aloitetaan vesivahingon kuivaus huolellisesti, siirtäen ilmaa kierrättämällä kosteus ulkotiloihin. Ammattilaisemme valitsevat kuivaukseen käytettävän menetelmän aina tilan käytön ja rakenteet huomioiden. VV-Kuivauksella käytössä olevat kuivauskoneet ovat moderneja ja hiljaisia. Näin työskentelystämme syntyy mahdollisimman vähän melu- ja asumishaittoja.

 

Kuivaukseen tarvittava aika riippuu vaurion laajuudesta ja sen edistymistä seurataan parin viikon välein tehdyillä tarkastusmittauksilla. Tarkastuslukemat kirjataan mittauspöytäkirjaan, arkistoidaan ja toimitetaan tarvittaessa myös asiakkaalle.

vesivahinko kylpyhuone

4. Vesivahingon korjaus

 

Korjausrakentaminen voidaan aloittaa heti, kun vauriosta kärsineet tilat on kuivattu ja desinfioitu. Ammattitaitoinen henkilökuntamme toteuttaa kaikki korjausrakentamiseen liittyvät työvaiheet niin julkisiin tiloihin kuin kodin kylpyhuoneisiinkin. Sinun tarvitsee vain tehdä materiaalivalinnat ja me toteutamme itse työn alusta loppuun.

 

Rakennusalan erikoisosaajat miettivät työn aikataulun sekä toteutustavat, jonka jälkeen suoritamme vesivahingon korjaustyöt. Myös laajempien kokonaisuuksien toteutus hoituu meiltä tehokkaasti.

Me autamme

Oli kyse sitten isommasta putkirikosta tai pienemmästä vesivahingosta – me autamme sinua! Vankka erikoisosaamisemme yhdistettynä positiiviseen asenteeseen takaa sinulle parhaimman mahdollisen avun. Palvelemme luotettavasti ja nopeasti Vaasan seudulla – kaikkina vuorokaudenaikoina.

Tutustu myös näihin

kylpyhuoneremontti 1

Vesivahingot – totta vai tarua?

Joutuuko vesivahingon tieltä muuttamaan evakkoon? Tuleeko vesivahingon korjaaminen kalliiksi? Jääkö rakenteisiin kosteutta? Otimme seitsemän vesivahinkoihin liittyvää myyttiä murrettavaksi blogissamme!

vesivahinko vv-kuivaus

Kuinka voimme auttaa?

Asiakkaitamme ovat vakuutusyhtiöt, isännöitsijät, kaupungit, kunnat, yritykset ja yksityishenkilöt. Korjaamme ja kuivaamme kunnolla tekemisen meiningillä niin pienen kuin isonkin vesivahingon.

vesivahinko kylpyhuone

Kylpyhuoneremontti edessä?

Olemme purkaneet ja kuivattaneet lukemattomat määrät kosteusvaurioista kärsineitä kylpyhuoneita, joten päätimme auttaa ihmisiä laittamaan kylpyhuoneet kerralla kuntoon. Kuinka kylpyhuoneremontti kanssamme etenee?