4 askelta, joilla suojaamme kotisi vesivahinkoremontilta

4 askelta, joilla suojaamme kotisi vesivahinkoremontilta

Rakennyspöly ja suojauspahvit kuulostavat vesivahingon sattuessa toissijaisilta. Tosiasiassa niillä on ratkaiseva merkitys sille, kuinka turvallisesti, laadukkaasti ja varmasti korjausremontti saadaan tehtyä. VV-Kuivauksen purku- ja kuivausasentaja Antti Kaukola kertoo, miksi pölynhallinnasta ja suojauksesta kannattaa myös asiakkaan kiinnostua.

Kun vesivahingosta tehty kosteuskartoitus ja remontin toimintasuunnitelma ovat valmiit, alkavat vaurioalueen ympärillä purku- ja korjaustyöt. Rakennuspölyä syntyy purettavista rakennusmateriaaleista, jotka voivat sisältää mikrobeja ja muita epäpuhtauksia. Siksi on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota remontin pölynhallintaan.

Vesivahinkojen korjaaminen on erikoisalaamme ja siksi osaamme toteuttaa vesivahinkoremontit aina kestävän terveellisesti ja turvallisesti. Varmistamme, että kosteusvauriosta tai rakennuspölystä ei koidu terveysriskejä tai muuta haittaa nyt tai myöhemmin.

Vesivahingon korjaus
Suunnittelemme kanssasi, kuinka arkesi pystyy jatkumaan mahdollisimman normaalisti remontista huolimatta.

1. Suojauksen valmistelu – hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Me huolehdimme siitä, että purkutyöt onnistuvat laadukkaasti. Jotta töistä koituisi sinulle mahdollisimman vähän häiriötä, suunnittelemme suojauksia kanssasi. Keskustelemme tarvitsemastasi kulkureiteistä, vetoketjuovien paikoista sekä vaihtoehtoisista sisäänkäynneistä. 

Käymme kanssasi myös ajoissa läpi, mikäli tilasta olisi hyvä saada irtaimisto pois. Jos tilassa on raskaampaa kalustoa, kuten kaappeja tai sohvia, me siirrämme ne puolestasi.

Muuttotarpeen arvioimme aina tapauskohtaisesti. Haluamme, että elämäsi jatkuu mahdollisimman normaalisti vesivahingosta huolimatta ja siksi panostamme suojauksen suunnitteluun. Jos joudut kuitenkin muuttamaan, autamme sinua kaikissa käytännön järjestelyissä.

Vesivahingon korjaus
Väliaikainen “osasto” pitää remontoitavan alueen rakennuspölyt sisällään.

2. Remontoitavan alueen rajaaminen – pidämme remontista johtuvan rakennuspölyn hallinnassa 

Remontoitavan alueen rajaamisella ehkäisemme rakennuspölyn ja erilaisten mikrobien leviämistä. Näin varmistamme, että pöly suuntautuu alipaineistajiin ja suodattimiin. 

Jos remontoitava alue rajautuu vain osaan tilasta, saatetaan sen ympärille rakentaa niin kutsuttu tiivis “osasto”. Osasto pystytetään puutavararimalla ja päällystetään muovilla. Tiiviillä, vetoketjullisella oviaukolla voidaan mahdollistaa tilaan pääsy, mikäli se on välttämätöntä.

Tilan kiinteät kalusteet suojaamme pahvilla ja muoveilla, jotta ne eivät vahingoittuisi remontissa. Moni asiakkaistamme ihmetteleekin huolellista työtämme – me haluamme, että kotisi on remontin jälkeen vähintään vesivahinkoa edeltäneen ajan veroinen ja siksi käytämme huolelliseen suojaukseen aikaa.

Vesivahingon korjaus
Alipaineistajat imevät itseensä rakennuspölyt ja mikrobit.

3. Alipaineistaminen – ilma puhtaaksi vesivahingon jäljiltä

Kun osasto on valmis, se alipaineistetaan niin, ettei rakennuspöly leviä muihin tiloihin. Hepa-suodattimilla varustetut alipaineistajamme puhaltavat suodatettua ilmaa ulos tai toiseen, sille osoitettuun tilaan. Laadukkaiden suodattimien ansiosta suodatettu ilma voidaan puhaltaa tarvittaessa jopa toiseen huonetilaan. Tämä on tärkeää, sillä esimerkiksi kellaritiloista ilmaa voi olla hankalaa johtaa ulos.

Alipaineistus on hyvä pitää päällä koko remontin ajan, jotta ilman kulkusuunta on hallinnassa. Pienissä kohteissa alipaineistus saatetaan purkaa pois purkutöiden päätyttyä, mutta usein alipaineistusta jatketaan myös rakennustöiden ajan. Näin uudelleen rakentamisesta syntyvä pöly on myös silloin hallinnassa. Alipaineistamisen merkitys korostuu silloin, kun kohteen muissa tiloissa asutaan.

Vesivahinkoremontin korjaus
Siisti työmaa on myös turvallinen ja tehokas.

4. Siivoaminen ja viimeistely – kohti vesivahinkoremontin seuraavaa vaihetta

Koko purkuvaiheen ajan pidämme huolen siitä, että rakennusjätteet eivät ole tielläsi. Siisti työmaa on myös turvallinen ja tehokas. Siksi lajittelemme purkutöistä syntyneen rakennusjätteen mahdollisimman tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti, ja viemme sen heti työmaalta pois.

Viimeistelyllä on tärkeä rooli myös purkuvaiheessa. Purkamisen jälkeen desinfioimme vesivahingolle altistuneet alueet, jotta saamme estettyä erilaisten mikrobi-, bakteeri- ja homekasvustojen muodostumisen.

Purkutöiden jälkeen vahinkoalueella aloitetaan vesivahingon kuivaus. Suojaukset puretaan vasta, kun eristetty tila on todennetusti puhdas. 

Vesivahingon korjaus
Me VV-Kuivauksella pyrimme aina siihen, että elämäsi jatkuu mahdollisimman normaalisti vahingosta huolimatta.

VV-Kuivauksella hommat tehdään 100 % kunnolla tekemisen meiningillä. Me palautamme kotisi ennalleen, turvasatamaksi arjen keskelle.

Lue lisää palveluistamme ja ota yhteyttä!
Sinua voisi kiinnostaa myös: Vesivahinko – totta vai tarua?
Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja hae!
Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Tags: